Moj profil
Cool Chef mjeseca kolovoza - dvazen
Cool Chef mjeseca kolovoza - dvazen

Cool Chef mjeseca kolovoza - dvazen

12.9.2018.coolinarika

Naša nova cool chefica coolinaričarka je od formata koja već dvanaest godina marljivo kuha, fotka i objavljuje recepte, savjete, komentare i postove.

Tko čeka taj dočeka. Da, da i da, konačno smo dočekali mjesec u kojem će u našoj kuhinji glavna i odgovorna biti dvazen, ponosna vlasnica brojnih cool trofeja. Bez sumnje, naša nova cool chefica coolinaričarka je od formata koja već dvanaest godina marljivo kuha, fotka i objavljuje recepte, savjete, komentare i postove. A, kako je s podjednakim žarom aktivna i na chatu i na forumima, ona je velika faca i u društvenom životu naše cool zajednice.


shimmer fallback
shimmer fallback

Priznajemo, da nema naše dvazen koja svojom iskričavom i zanimljivom osobnošću doprinosi našim razgovorima i raspravama o lijepom i ružnom, o veselom i tužnom,  i svemu ostalom što čini naš život i na coolki i u stvarnosti, jednostavno bismo je morali izmisliti.

shimmer fallback
shimmer fallback

No, kako je ona i službeno naša nova cool chefica idemo mi tamo gdje je nama coolinaričarima najljepše i najugodnije, u njeno carstvo, u njenu virtualnu kuhinju u kojoj je zanimljivo i ukusno svima koji uživaju i u dobroj hrani i u dobrom društvu. Naime, dvazen je gostoljubiva majstorica koja zna ugoditi gostima svih prehrambenih orijentacija.

shimmer fallback
shimmer fallback

Primjerice njeni krepki recepti poput onog za toskanske šnicle kao da su stvoreni za maženje nepca mesoljubaca, a njene maštovite salate i namazi, za one koji vole jednostavna, mala jela.

shimmer fallback
shimmer fallback

Naravno, od njenih recepata će najviše profitirati oni koji baš kao i ona vole slatko i samo slatko. U njenoj slatkoj kuharici spas može potražiti svaka, baš svaka ovisnica o šećeru, bilo da je želja uhvati s praznim ili punim hladnjakom. dvazen ima recept kako za prefini čokoladni kolač bez jaja, tako i za božanstveno grešne baklave od pistacija i badema.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zanimljivo je da njezini recepti nikog ne ostavljaju ravnodušnima, već mame na isprobavanje i potiču na komentiranje, između ostalog i stoga, što maštovita, kreativna, originalna i nadasve znatiželjna dvazen, baš kao i u životu, ni u kuhinji ništa ne uzima zdravo za gotovo.

shimmer fallback
shimmer fallback

Bez sumnje u njenoj režiji dobro mora postati još bolje, a još bolje, savršeno, pa kod nje čak i klasici moraju biti isprobani u različitim verzijama. Stoga nas dvazen često iznenadi i oduševi novom inačicom nekog slatkog ili krepkog jela, nastalom nakon marljivog istraživanja, sakupljanja, analiziranja i isprobavanja različitih recepata.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zanimljivo je da njenog autorskog promišljanja nije ostala pošteđena ni njena prva uspješnica u kuhinji, ledene kocke, dok je primjerice klasik srneći hrbat u njenoj verziji doživio i znatni makeover.

shimmer fallback
shimmer fallback

Štoviše, na prvi pogled je posumnjala čak i u okus kolača s jabukama svoje mame, da bi potom već nakon prvog zalogaja ostala oduševljena (no dvazen ne bi bila dvazen da ga nije isprobala i u verziji s višnjama!). Naravno, spomenuti recept za kolač s jabukama jako se svidio i nama,  a kako smo k tome oduševljeni i piletinom njene mame, receptom s najvišim cool faktorom, čini nam se da i dvazen potvrđuje pravilo da gotovo iza svake uspješne cool kuharice stoji  podjednako uspješna mama (ili baka!).

shimmer fallback
shimmer fallback

I na kraju kako to i priliči nama coolinaričarima, a u skladu s okusnom orijentacijom naše nove cool chefice, njen uspjeh proslavimo na najslađi mogući način, s njoj najomiljenijima kolačima, onima s oblatnama.

Stoga se u čast naše nove cool chefice, ljubiteljice, ma ne samo ljubiteljice već i kraljice oblatni (isprobala ih je na stotine različitih načina!) zasladimo slasnim, u isto vrijeme i mekim i hrskavim šarenim oblatnama i uživajmo u mjesecu njene cool kuhinjske vladavine.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.