Moj profil

Božićne delicije na stolu – imamo savjet za jednostavna, brza i ukusna jela!

Dolazi nam za mnoge najljepše vrijeme u godini, vrijeme ljubavi, zajedništva i okupljanja obitelji i prijatelja. Naše kuće počinju mirisati od priprema za blagdanski stol i vrlo često oni koji pripremaju obiteljske objede provode sate, a čak i dane u kuhinji.

Kako je čar Božića u zajedništvu i okupljanju, vjerujemo da već razmišljate što ćete sve kuhati u blagdanskim danima i koliko ćete vremena provesti u vašoj kuhinji.  Za Badnjak, kad se tradicionalno priprema riba ili za Božić kada se na raskošnom blagdanskom stolu može pronaći baš sve, od odojka, janjetine, patke, purice ili pak ostalih delicija, pripremite ukusne delicije no jednostavnije, kako bi što više vremena proveli sa svojim najmilijima. Zašto baš ovaj Božić ne bio malo posebniji od ostalih, a blagdanska jela koja ćete poslužiti na vašem stolu pripremljena tako da vam kuhanje bude užitak i iznenađenje za nepca vaših najbližih.

Badnjak

Inspiraciju za bogatu blagdansku trpezu možda je i lako pronaći, no ono što svi želimo jest olakšati si pripremu jela. Pa, krenimo od Badnjaka. Iako u Lidlu možete pronaći veliki izbor svježih riba iz Jadranskog mora, razigrajte se i iskuštajte nešto novo, bez obzira izaberete li to kao glavno jelo ili njegov dodatak. Smrznuti Losos u lisnatom tijestu sa korpom, špinatom, šampinjonima ili porilukom zasigurno će svojim okusom osvojiti sve vaše ukućane, a brzo se i jednostavno priprema. Isprobajte i Filet divljeg lososa, okupan u provanskim i toskanskim začinima, koji se priprema također vrlo brzo, a okusom vas neće razočarati! Kao predjelo ili glavno jelo od kojega možete pripremiti tjestenine, njoke ili poslužiti kao predjelo, vaš izbor mogu biti i kvalitetne Deluxe Kozice u kolutu ili cijeli kuhani Hlap, koji se brzo i jednostavno pripremaju, a iznimno su ukusni.

Božićne delicije na stolu

Bilo da vaši gosti dolaze na ručak ili večeru, opskrbite se i „malim zalogajima“ za duge razgovore, kada se ručak pretvara u večeru i ubrzo nakon blagdanskog ručka svi bi rado nešto prigrizli. Kvalitetani odležani pršuti, sušeni na zraku, poput Jamon Serrano pršut odlično će pristajati uz narezane komadići Cheddar sireva ili Grana Padana. Također, pri ruci možete imati i veliki izbor već pripremljenih jetrenih pašteta – s pačjom ili guščjom jetrom ili sa medom, jabukom i lukom, tartufima ili s brusnicama – sve po izboru i ukusu!

Odlučite li se za ručak pripremati janjetinu, patku, puricu ili odojak, kao prilog osvježenje mogu biti Baby mrkvice, koji će osim okusa pružiti i lijepi vizualni dojam na tanjuru.

Hm... a gdje je slatko?

Postoji tih nekoliko dana u godini kada većina nas ne razmišlja previše o kilama i dijetama. Vagu spremamo negdje daleko od pogleda očiju, te si priuštimo i komadić više slatkih delicija koje svojim okusima stvaraju čaroliju. Iako ćete se vjerojatno primiti pjenjače i sami pripremiti neke od kolača, upotpunite svoju blagdansku ponudu s malim, slatkim iznenađenjima, koji mogu stajati i nešto duže u vašem hladnjaku, za dane koji dolaze. Donosimo vam samo neke od prijedloga:

  • već gotov i serviran Desert u čaši, s mliječnom ili tamnom čokoladom dovoljno je samo poslužiti.
  • za pravo slatko iznenađenje, tu su i Mini Panettone sa šampanjcem, limoncellom ili ginom. Ti slatki mali zalogaji bogatih okusa, zaokružit će savršen blagdanski objed.
  • Medenjake, tradicionalne slatkiše za Božić, možete pronaći u Torticama mix, u kojima osim medenjaka i bjelanjka, dolaze sa čokoladnim torticama s lješnjacima ili torticom s kremom od naranče.
  • za vaše najmlađe, pripremite iznenađenje – Čokoladu na štapiću! Izrađenu od kvalitetne mliječne, bijele ili tamne čokolade, veseli čokoladni štapić razveselit će vaše najmlađe goste ili ukućane kao pravi zimski sladoled!

Cjelokupnu ponudu Deluxe proizvoda možete pronaći u Lidlu od 13. prosinca do isteka zaliha.

Promo članak