Moj profil

Bez ulja: Sočna i mekana piletina s hrskavom koricom

Pikantnu piletinu bez kapi ulja pripremala je Marina Obradović s bloga Priče jedne kuhače, u Delimano fritezi.

U fritezi na vrući zrak možete peći svježe ili smrznuto povrće, kobasice, svježe ili smrznute faširance, punjene šampinjone, ali i slatke kolačiće, kekse ili muffine… Pečenje bez ulja zdravija je, a jednako ukusna opcija pripreme omiljenih prženih jela. Isprobajte je i vi. 

Sastojci

  • 1 cijelo pile ili 8 komada piletine po želji
  • žličica soli
  • žličica papra
  • žličica dimljene paprike
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica curryja u prahu
  • žličica meda po želji

Priprema

  1. Narežite pile ili već narezane komade mesa i dobro začinite smjesom začina.
  2. Stavite peći u Delimano fritezu na vrući zrak, 2 puta po 4 komada. Pecite na 180°C s jedne strane 15 minuta, a zatim okrenite i pecite drugu stranu 5 minuta. Vratite komade mesa s kožicom okrenutom prema gore i pecite još 5 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Postupak ponovite s preostala 4 komada piletine.

Savjet

Za pečenje mesa u Delimano fritezi nije potrebno ulje pa ga nemojte koristiti kod pečenja ili pripreme marinade. Pileće meso možete marinirati začinima i ostaviti u hladnjaku do 3 dana te peći kada ogladnite. Zabatke možete otkoštiti.

Delimano friteza PRO ima kapacitet košare od 3,5 l i temperaturu koja se može prilagođavati od 80 do 200 °C za još lakšu pripremu ukusnih obroka bez ulja. Zahvaljujući neprianjajućem premazu, friteza je prikladna za jednostavnu pripremu ukusnih namirnica, bez ulja, ali i brzo i praktično čišćenje.

Delimano friteza na vrući zrak Pro dolazi u tri boje:  crnoj, bijeloj i crvenoj. Odaberite boju koja najbolje odgovara vašoj kuhinji i uživajte u pripremi ukusnih obroka. Uz fritezu Pro dolazi i osnovno jamstvo u trajanju od 24 mjeseci, a samo do 28.06. možete je naručiti uz -20% popusta, za samo 499,95 kn.

PR članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.