Moj profil

Cool Chef mjeseca lipnja – ptea

Ptea i njeni pomagači osvojili su naša srca! Na popisu njenih recepata ima svega, od kruha, pogačica, pizze, preko morske i slatkovodne ribe, do mesnih jela, ali i neizostavnih deserata koje priprema svaka 3-4 dana.


Velike vrućine zavladale su Hrvatskom i mnogo je onih kojima se u tim uvjetima ne kuhaju jela za koja je potrebna dugotrajna priprema, ne pali se pećnica, kruh i kolači radije se kupuju, a malo je onih koji će ih pripremiti u "toplini" svog doma. Postoje dakako iznimke, što je dokazala i ptea - Cool Chefica mjeseca lipnja.

Dipl. kućanica, kako ptea sebe naziva, ima dva preslatka pomagača koji joj pomažu u stvaranju brojnih kulinarskih kreacija. Na popisu njenih recepata ima svega, od kruha, peciva, pogačica, pizze, preko morske i slatkovodne ribe, do mesnih jela, ali i neizostavnih deserata koje priprema svaka 3-4 dana.

Pojedini recepti posebno su nam zanimljivi, bilo zbog komentara ostalih korisnika ili neke posebnosti koju nose u sebi. U receptu Zapečene gris-okruglice pteu su neki od sastojaka asocirali na pojedine korisnike (Violet-Love = griz; Medo22 = bosiljak; TouchSun = parmezan). Jednostavan bakin recept za Pogačice od čvaraka izazvao je veliko zanimanje, a Tamno kuhano jaje i dosta čuđenja. Naime, jaje se kuha 7 sati, između ostalog u ulju i socu od crne kave. Zvuči nevjerojatno, zar ne?

Ptea je unijela i brojne slike jela koje je pripremila, a velik je broj i onih na kojima njeni pomagači mijese ili valjaju tijesto ili pak pripremaju pizzu. Često komentira, tagira, izmjenjuje savjete s drugim korisnicima...

Sve pohvale od Uredništva uz nadu da će i mali pomagači jednoga dana kuhati uz Coolinariku!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.