Moj profil

7 razloga i 7 cool recepata za slasne ljetne ražnjiće

Otkrijte 7 više nego dobrih razloga i cool recepata za ljetnu uživanciju u slasnim, a jednostavnim slatkim, krepkim i slatko slanim, sirovim i pečenim zalogajima na drvenim štapićima

Naravno da nitko nema ništa protiv dobrih starih mesnih pilećih, svinjskih ili purećih ražnjića, bilo da su spremljeni na tavi u kuhinji ili na roštilju na otvorenom. Zato i ovogodišnja ljetna druženja, obiteljska i prijateljska, s povodom ili bez, začinite slasnim zalogajima nanizanim na drvene štapiće. Na radost okusnih pupoljaka posegnite za finim sastojcima te ih uz pomoć 7 sjajnih coolkinih recepata pretvorite u pečene ili sirove, slatke ili krepke ljetne ražnjiće:

Ražnjići se jednostavno i brzo pripremaju!

Bez sumnje, ražnjići se na roštilju ili na tavi pripremaju vrlo jednostavno i brzo, a ako se pritom ne moraju ni peći i prave se od gotovih kupovnih sastojaka poput slasnih ljetnih hladnih ražnjića, onda se vrijeme od otvaranja hladnjaka do uživanja za stolom broji u minutama. K tomu, ražnjići bez pečenja su vrlo praktični i štedljivi jer se na štapiće mogu nanizati i iskoristiti čak i ostaci mesa , suhomesnatih proizvoda, sireva, povrća i voća koje uvijek imamo u hladnjaku.

Ražnjići se vrlo jednostavno i opušteno jedu!

Ljeti, kada s posebnim uživanjem volimo jesti na otvorenom, na balkonima, terasama i u dvorištima, djeci i odraslima posebno prijaju ražnjići koji se mogu opušteno jesti prstima, čak i stojeći i u pokretu, bez brda pribora i tanjura. Štoviše, tanjure mogu više nego uspješno (i jako ukusno!), zamijeniti prepečene kriške kruha koje baš kao i slasne mesno povrtne ražnjiće spremite po cool receptu ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom.

Ražnjići su vrlo dekorativni!

Bez sumnje, ražnjići nas uz malo truda mogu primamiti i svojim jednostavnim, ali u isto vrijeme i efektnim načinom serviranja. Naime, posloženi na dekorativne pladnjeve i u zdjelice te u čaše, kao što su primjerice servirani slatko slani ražnjići, zalogaji na štapiću u tren oka postaju mali, ali vrlo dekorativan ukras svakodnevnih ili svečanih stolova. Osim u različitim dekorativnim posudicama, ražnjiće možete vrlo efektno servirati zabodene u prepolovljene i u aluminijsku kuhinjsku foliju obučene glavice zelja.

Ražnjići su primjereni i za svečanije prilike!

Ako za ražnjiće, koji će itekako osvježiti naše svakodnevne ljetne jelovnike, odaberemo i posebne, delikatesne sastojke, te ih potom još i efektno serviramo, zalogaje na štapićima mirne duše možemo poslužiti i u svečanim prilikama, kao što su proslave rođendana i druge obiteljske svečanosti. Stoga će primjerice, profinjeni ražnjići od škampa te filea puretine, bobica grožđa i rajčica, koji se serviraju preliveni slasnim umakom na posteljici od rikole, svojim okusom zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnija nepca na vašem ljetnom partiju.

Ražnjići mogu biti slastan i maštovit desert! 

Bez sumnje, ražnjići su toliko svestrani da mogu biti fino i izgledom privlačno predjelo, glavno jelo i prilog, a mogu postati slastan i maštoviti desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim svojim. Stoga po cool receptu ražnjići s umakom od čokolade na štapiće nanižite bobice grožđa, jagode, komadiće ananasa ili kivija te ih na radost svih prisutnih poslužite sa slasnim umakom od čokolade. Ražnjići će biti podjednako primamljivi i ukusni i s drugim voćem, primjerice lubenicom ili dinjom, koje možete kombinirati i s kockicama biskvita te potom poslužiti bez ili s nekim drugim umakom.  

Ražnjići su idealni za djecu!

Iako u njima uživaju i odrasli, zalogaji na štapićima najviše se sviđaju djeci, koja ne samo da jedu očima, već i strašno vole jesti prstićima. Stoga su ražnjići stvoreni za njihove svakodnevne obroke, ali i ljetne proslave pa ih čim prije razveselite slasnim i maštovitim neobičnim ražnjićima. Omiljene zalogaje na štapićima iskoristite i kako biste ih sasvim neprimjetno potaknuli da pojedu namirnice koje inače odbijaju. Primjerice komadićima njihova omiljenog mesa, voća ili povrća dodajte i manje omiljene namirnice, koje će, vjerovali ili ne, pojesti s uživanjem.

U ražnjićima uživaju i oni koji ne jedu meso!

Na sreću vegetarijanaca i vegana, ražnjići nisu rezervirani samo za ljubitelje mesa. Kako se na drvene štapiće mogu nanizati brojne i različite namirnice, u očima i nepcu zanimljivim i primamljivim ražnjićima mogu uživati baš svi. Stoga za one koji ne jedu meso spremite slasne povrtne ražnjiće poslužene s kuhanom rižom, koji će se zasigurno svidjeti i mesoljupcima. Nadalje, slasni sirovi ili pečeni ražnjići mogu nastati i od različitih sireva, drugog povrća te različitog svježeg ili sušenog voća i naravno od tipičnih vege proizvoda, tofua, seitana, tempeha, vege kobasica...

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.