Moj profil

Cool Chef mjeseca prosinca - Meddina

Iako smatra da su sve žene Cool chefice u svojoj kuhinji, titula na stranu, važno joj je svaki dan nešto novo naučiti, steći novo korisno iskustvo, dobiti novu ideju za nešto ukusno čime će obradovati sebe i svoje ukućane.

Iako je zahvalna majci što joj nije dala kuhati dok je bila tinejdžerka, Meddina je danas ponosna i vrsna kuharica među nama. Još od prvog bureka kojega je napravila bez ičije pomoći, Meddina je od svog dolaska na ove stranice prerasla u pravu majstoricu kulinarstva. Najradije sprema kolače i kekse, a bez peciva ne može zamisliti svoj život - otkako ih je naučila pripremati, inspiracija joj dolazi sama od sebe. Svojim vam receptima pruža "idejne došaptance", a kad krenete odjednom stavljati njezine recepte u omiljene, ne prestajete zavidjeti njezinim najbližima koji to sve mogu i isprobati.

Po njezinim receptima stvarno vrijedi švrljati, ali oprez – dogodit će vam se da nećete znati koji prije spremati, jer će nemali broj njih biti po vašem ukusu 🙂.
"Kraljica tijesta", kako ju od milja nazivate, zornim će vam objašnjenjima dočarati podatnost tijesta pod vašim rukama i izbrisati strah od neuspjeha u njegovom spremanju – jer kako ona kaže, tajna je u ljubavi, i samo ne smijete odustati, a uspjeh sigurno neće izostati. Ono što isprobate iz njezine zbirke peciva fascinira vas i odmah odlazi u omiljene, npr. Neobično pecivo, a poslije ovog ohrabrenja sigurno će vam doći da odmah odjurite u kuhinju i bacite se na razvlačenje kora.

Koliko ste zapravo oduševljeni njezinim receptima dokazali ste obilježavanjem pustog broja recepata tagom "Hvala od sveg srca Meddina". Krompir feta složenac proglasili ste totalnim ludilom, a Sočni krompirići udomaćili su se kod vas i od njih ostaju samo prazni "tanjirići". Omiljene namirnice su joj krumpir i šampinjoni, pa su tako nastali i Fini umak sa šampinjonima te Zapečene šnicle sa šampinjonima, Sočni krompirići s piletinom, Krompir pogacice... Čim spremi slano, onda usporedno tražite i nešto slatko jer vas je tako razmazila. Recept koji je izazvao dosta pomutnje u redovima jesu ovi keksići kojih se nikako ne možete zasititi, ni vi ni vaši ukućani, a k tome su se javili i brojni prijedlozi njegovih varijacija. Uglavnom, ako party zaokružimo Fantastičnim krekerima, zajednički nazivnik je da su djeca među najzahvalnijom publikom njezinih recepata. Svi ideali ovog svijeta ne vrijede suze jednog djeteta i stoga ona uživa kuhati za djecu i s djecom koja joj zdušno pomažu i uživaju raditi s njom u kuhinji. A kad su oni zadovoljni, ona je duplo više!

Obožavate pomfrit i čips, a izbjegli biste masno? Osim ovih savjeta, Meddina nam je ponudila cijelu riznicu cool savjeta naših mama i baka na jednom mjestu. Pomaže nam i svojim iskustvima u podizanju djece te daje podršku svojim cool prijateljima u teškim trenucima. Sa smiješkom prima i primjedbe i pohvale, zahvalna je na povjerenju koje joj ukazujete svojim isprobavanjem i najsretnija je kada se osim vama jelo dopadne i vašim ukućanima.

Meddina je umjetnica i izvan kuhinje. Osim što vas privlači slikama jela koja spremi i mogli bi jesti već s ekrana, veliki hobi joj je šivanje, kao i heklanje. Ručni radovi predstavljaju joj veliku vrijednost, umjetnost koja je neprocjenjiva. Često zna sašiti torbice i izvesti zanimljiv dječji motiv koje se onda podijele dječici nakon npr. proslave rođendana.

Njezina kuhinja obogaćena je uz Coolinariku i pomoću nje je naučila hranu pripremati bolje i s više ljubavi, a ove joj stranice pružaju radost za svaki dan. Usprkos svojoj skromnosti, nadamo se da će s veseljem prihvatiti našu cool titulu, a mi joj od sveg srca čestitamo i želimo da još mnoge kulinarske trenutke podijeli ovdje s nama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.