Moj profil

Zašto su kremasti kolači deserti za pamćenje

Želite li aktivnost izrade kolača pretvoriti u događaj za pamćenje, uključite najmlađe ukućane koji će dati svoj slatki doprinos.

Miješanje kuhačom, držanje miksera ili ukrašavanje medenjaka vjerojatno su aktivnosti u kojima će uživati vaši najmlađi pa nema razloga da ih ne pozovete upomoć. Brzi i jednostavni deserti idealni su za takve prigode, a rezultat je uvijek uspješna slastica i ugodno provedeno vrijeme.

Top 5 kremastih kolača

Kremasti kolači gotovo sve ljubitelje slatkih zalogaja oduševljavaju okusima, a svi dijele zajedničku osobinu - bogatu, kremastu teksturu koja se topi u ustima. Različiti okusi pružaju svakom kolaču jedinstveni karakter i dojam, a baš radi kremaste sredine princes uštipci mnogima su omiljena slastica. Vrlo su popularni i mnogima omiljena slastica baš zbog svoje mekane teksture i hrskavog omotača.

Povedite najmlađe na gastronomsko putovanje kroz Dolcelin svijet mješavina za kolače i kremastih slastica i vjerojatno ćete s nestrpljenjem očekivati sljedeću proslavu. Bilo da je riječ o rođendanima, blagdanima ili samo malom obiteljskom okupljanju, lava muffini su rado viđeni na slavljeničkim stolovima. Posebno su jer koje god muffine izaberete, možete ih zajednički ukrašavati i oblikovati na slatkim obiteljskim radionicama.

Iako top ljestvica najdražih kolača ovisi o vlastitim preferencijama, neki od njih spadaju u klasike koji su svima poznati. To je primjerice tiramisu, talijanski klasik s okusom kave ili cheesecake, kolač koji je osvojio svijet svojom jednostavnošću, osvježavajućim okusom i kremastom teksturom.

Ne morate razmišljati koja je krema idealna za odabrani kolač, odnosno je li bolja  bogata i gusta tekstura ili  lagana i prozračna krema i hoće li slastica uspjeti, jer sve možete pronaći u pakiranju, poput Tiramisu baskijskog cheesecakea. Jedini izazov s kojim ćete se možda suočiti je čekanje da se kolač dobro ohladi prije posluživanja.

Kada sljedeći puta tražite desert za posebnu prigodu, pripremite obiteljsku radionicu i priredite dan za pamćenje. S čokoladnom tortom igrate na sigurno, jer čak nije potrebno niti uključiti pećnicu, a svilenkasta čokoladna krema s dodatkom Lino Lade i mascarponea čini ovu tortu savršenom čokoladnom rapsodijom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.