Moj profil

Kad pokladnice zamirišu: Najbolji recepti za krafne i fritule

Slatki spoj kulturne baštine i turističke atrakcije od dizanog tijesta sa svijetlim prstenom koji ga zaokružuje u savršenu slasticu, poznat je kao pokladnica.

Proučavate li povijest nastanka nekih od najpoznatijih jela i slastica, često ćete naići na informacije kako su brojni od njih nastali upravo nečijom zabunom. Kuhar je stavio krivi omjer namirnica, pomoćnik ja zabunom dodao pogrešan začin ili je kuharica umjesto u pećnicu, stavila tijesto u vruće ulje.

Dodamo li malo romantike u priču, onda je razlog zbunjenosti nesretna zaljubljenost. Moguće da su takvim spletom okolnosti nastali i uštipci koje danas nazivamo fritule, krafne, krofne, kroštule, fanjki ili poderane gaće, ovisno iz kojeg podneblja dolazimo.

Kad pokladnice zamirišu

Pokladno razdoblje moglo bi se nazvati i razdoblje ludovanja pa su dopuštena i sitna odstupanja od uobičajenih navika. Zato vam u ovom periodu nitko neće zamjeriti pretjerate li sa šećernim preljevima, čokoladnim glazurama poput Čoko krafni ili šarenim mrvicma u slastici s dva lica Karnevalskom doluntu i lollipopu.

Izdašno tijesto i pržene slastice

Možda se čuli izreku da se nekoga može smotati oko malog prsta i nadamo se da niste bili u situaciji da i vas netko smota, ali nas je inspiriralo i za maštoviti recept za Krafne donute oko malog prsta. Neodoljivo slatke fritule možete učiniti još privlačnijima pripremite li uz njih fondue od slatkog vrhnja i Lino Lade milk. Jednako ukusan desert bit će fritule poslužene i uz ovu ohlađenu i jednako ukusnu mliječnu, gustu kremu.

Fašničko ozračje

Mirisne i slasne krafne privlače svojim izgledom, a znamo li da nas već na prvi zalogaj čekaju isprepleteni okusi džema od marelice i kreme od vanilije, bit ćemo zahvalni što fašnik nije svaki dan, jer im je nemoguće odoljeti. Toplo prženo tijesto i džem daju naslutiti omiljenu slasticu koja se topi u ustima. Pronađite svoju savršenu kombinacija, bilo da je s kremom, voćnim namazom ili čokoladom, jer ovo je vrijeme kada je fašničko ozračje zaokupiralo brojne kuhinje i gradske trgove pa mu niti mi nećemo odoljeti.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.