Moj profil

Mljac! U 45 minuta do preukusnih laganih jela bogatih povrćem

Dolaskom vrućih ljetnih dana na svoje tanjure stavljamo sve više raznovrsnog povrća, ali to ne znači bezukusne obroke. Dodavanjem pravih začina napravit ćete jela puna okusa u kojima će uživati i najveći gurmani

Ljeto je pred vratima, a to znači samo jedno – u svojim obrocima sve češće posežemo za laganijim jelima bogatim raznovrsnim povrćem. Razlozi za to su brojni. Povrće sadrži mali broj kalorija, a obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antiosidansima, spojevima koji štite organizam od negativnog utjecaja slobodnih radikala. Može se pripremati na bezbroj načina, a zbog svog najčešće neutralnog i blagog okusa izvrsno se kombinira uz različite namirnice.

Želite li da vaša jela bogata povrćem bude nezaboravno gastro iskustvo, poigrajte se različitim začinima koji svakom jelu daju poseban miris i okus. Dobar spoj aromatičnog bilja i sastojaka ključan je dio spremanja ukusnih jela, pa čak i najjednostavnije namirnice poput cherry rajčica mogu postati vrhunski specijaliteti uz dodavanje pravih začina. U nastavku donosimo četiri zanimljiva prijedloga za jela bogata povrćem koja će svojom kombinacijom začina razbuditi vaša osjetila i razveseliti svačija nepca:

Okruglice od špinata

Špinat ne moramo uvijek iznova pripremati na mlijeku. Jedan od načina pripreme idealnih za predjelo ili glavno jelo su okruglice starih žemlji, špinata, ovčjeg sira i kombinacije začina, među kojima dominira jedinstvena aroma origana. Ovaj mediteranski začin svojom će nježnom aromom i nježnim okusom savršeno nadopuniti okruglice od špinata koje će obožavati sve generacije.

Tjestenina s cherry rajčicama i feta sirom

Što može biti bolje od recepta koji se brzo i jednostavno spravlja, a pritom ima odličan okus? U nešto više od pola sata pripremite slasnu tjesteninu s cherry rajčicama i feta sirom u kojoj dominira okus bosiljka, začina koji svoje ime duguje riječi basileos, grčkom izrazu za 'kralj' ili 'kraljevski'. Slatkasti okus i specifična aroma bosiljka ispunit će ovo jelo, a jednom kad ga isprobate, rado ćete mu se vraćati tijekom vrućih ljetnih dana.

Šampinjoni punjeni sirom

Volite li sir u različitim kombinacijama, onda svakako iskušajte i ovu, jer šampinjoni punjeni svježim ili ricotta sirom prava su kulinarska poslastica. Aromatičan okus popularnog i iznimno svestranog peršina obogatit će ovo jelo i dati mu posebnu aromu. Možda upravo kombinacija šampinjona i sira postane vaš omiljeni slani zalogaj.

Rižoto s piletinom i batatom

Ukusni rižoto s piletinom mnogima je jedno od omiljenih jela, a upotpunite li ga slatkim batatom dobit ćete pravu gastro deliciju. I ovo nimalo komplicirano jelo pripremit ćete u svega 30 minuta, jer riječ je o namirnicama koje ne zahtijevaju dugu termičku obradu. Za pripremu ovog slasnog rižota koristite ružmarin koji će jelo upotpuniti mediteranskim notama i pojačati aromu batata.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.