Moj profil

Brza čokoladna torta

30 minuta
85

Ovdje nije izmišljena topla voda, ali je provjeren recept za tortu ako nemate puno vremena za pripremu. Torta za sve prigode, velika i izdašna, okus savršenstvo.

Ovdje nije izmišljena topla voda, ali je provjeren recept za tortu ako nemate puno vremena za pripremu. Torta za sve prigode, velika i izdašna, okus savršenstvo.

Sastojci

za
Kore
2 pakovanja gotovih tamnih kora za tortu (ja koristim Vincinni)
Zaljev za kore
500ml čokoladnog mlijeka Z'bregov
Čokoladna krema
1000ml vrhnja za šlag Hulala (800ml za kremu+200ml za ukrašavanje)
800g čokolade za jelo i kuhanje Konzum
Čokoladna glazura
100g čokolade za jelo i kuhanje Konzum
1 kašika margarina
1 kašika mlijeka
1 kašika ulja

Priprema

1.

Za čokoladnu kremu:

800 ml vrhnja za šlag ugrijati u lončiću pazeći da ne provrije. Skloniti s vatre i u vruće staviti na kocke izlomljenu čokoladu. Miješati dok se čokolada potpuno ne otopi u vrhnju. Kremu je najbolje napraviti večer prije kako bi se dovoljno stegla u frižideru preko noći.

2.

Svaku koru (ima ih ukupno 6) natopiti čokoladnim mlijekom i premazati pripremljenom  čokoladnom kremom. Na kraju cijelu tortu premazati kremom.

3.

Ukrašavanje:

Ostalih 200ml vrhnja za šlag izmutiti mikserom u  čvrst člag i ukrasiti rubove torte. Za čokoladnu glazuru otopiti sve sastojke (ulje stvaviti na  kraju)  i preliti po gornjem dijelu torte. Ne trebate se bojati da će glazura curiti  po torti jer će je spriječiti šlag kojim je torta ukrašena.

4.

Napomena.

Ukoliko torta nije ni za kakvu posebnu prigodu mozete još pojednostaviti pripremu tako što ćete tortu samo premazati kremom, bez pravljenja glazure i ukrašavanja. Vrlo često pravim ovu tortu i u pola mjere.

  • Čokolada(2)
  • Torte(2)
  • Brzi kolači(1)
  • Čokoladna torta(1)
  • Torta(1)
  • Brzo!!(1)
  • Čokoladno(1)
  • Torta-koja-se-ne-pece(1)
  • Ne pece se(1)

6

Krema se ne miksa mikserom. Mozete staviti cokoladu u hladnu hoplu i na laganoj vatri mijrsati fok de ne istopi cokolada pazeci da ne provrije. Krema ce biti tekuca tako vruca, ali nakon par sati u frizderu ce se stegnuti. Lp

Draga Teta Neda sa strane je torta premazana cokoladnom kremom, odozgo ukrasena slagom na rubovima i samo prelila cokoladnom glazurom. Tako da je glazura samo gore, ne sastrane. Slag sprijecio da iscuri.

lepa torta ...zelela bih je napravìtì ,,,jedino oko kreme htela bìh pìtatì...tu se nìsta ne mutì mìkserom jel tako? Htela bìh pìtatì koliko vruca treba bìtì hopla ....bas pre nego provri ìlì  mlaka...ì jos jedn pìtanje jel krema bas cvrsta???

prevìse pìtanja,,nadam se da sam ih  jasno postavìla,,,hvala unapred

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)