Moj profil

Cokoladna krem torta

51

Moja rodjendanska.,.

Moja rodjendanska.,.

Sastojci

150gr secer
6kasike ulje
1kesica puding od cokolada
3 kasike kakao
1 kesica pecivo
6 kasike brasno
3 kasike rum
za fil
150 gr secer
250gr margarin
za glazura
za dekorcija
1 kesica Dolcela cokoladni krem
125ml mleko
cokoladne mrvice

Priprema

1.

Bjelanca odvoite od zumanjca i sa prstohvaat soli umutite u cvrst sneg.

2.

Posebno umutite zumanjca sa secerom.Potom dodajte ulje, brasno, puding od cokolade, kakao, mlevene bademe , pecivo i rum. 

3.

Na kraj dodajte sneg od bjelanca i polako promesajte varjacom.

4.

Okrugli kalup za torte oblozite papirom za pecenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru.Peci u zagrijanu rernu na 180 stepeni dok ne porumeni.Koru ostavite da se ohladi , a zatim je izvadite i presecite na tri dela.

5.

Za fil najprije umutite jaja sa secerom ,a onda ih stavite u sud na pari uz neprestano mesanje.Dodajte cokoladu za kuhanje sa veci postotak kakaoa i produzite sa mesanjem dok se cokolada ne istopi, a fil dobije odgovarajucu gustinu.Potom sklonite sa pare i ostavite da se ohladi. 

6.

U ohladjeni krem dodajte omeksali margarin i umutite mikserom.U drugi sud izmutite slatku pavlaku pa dodajte je u vec umuceni krem i sve pomesajte,

7.

Fil podelite na dva del i sa njime namazite kore i stavite u friz da se malo stegne.Cokoladu za kuvanje otopite na pari sa malo ulja i prelijte preko ohladjene torte.Cokoladni crem izmutite po upatu na kesici i njime ukrasite tortu po vasem ukusu.

  • Torte-kremaste(1)
  • Torte-cokoladne(1)
  • Cokoladna-torta-san(1)

12

Hvala djbranisLAVka👋

Srećan rođendan! Prelijepa torta.

Hvavala svima od srca.😍