Moj profil

Ciabatta

30 minuta
186

Ova ciabatta je vrlo jednostavna da se napravi, a do sada je najbolji recept sto sam isprobala! Moze se jesti uz naprimjer neke juhe i salate ili jednostavno uz neki namaz. Nadam se da ce se vama dopasti isto kao i meni! 

Ova ciabatta je vrlo jednostavna da se napravi, a do sada je najbolji recept sto sam isprobala! Moze se jesti uz naprimjer neke juhe i salate ili jednostavno uz neki namaz. Nadam se da ce se vama dopasti isto kao i meni! 

Sastojci

za
340 ml. mlake vode
1 kafene kas. secera
1 1/2 kafene kas. soli
1 1/2 kafene kas. suhog kvasca

Priprema

1.

 Sve sastojke staviti po redosljedu u jednu veliku posudu. Mjesajte sa jednim tupim nozem dok tijesto postane debljine tijesta za ustipke. ( ako imate masinu za hljeb, mozete sastojke isto staviti u masinu pa ih zamesiti.)

2.

 Izvaditi tijesto na dasku koju ste prijethondno posuli sa brasnom. (Tijesto vam se mozda cini previse ljepljivo, ali nemojte dodavati brasna!) Ostaviti tijesto 60 min. da odstoji i poklopite ga sa jednom velikom posudom.

3.

Podjelite tijesto na dvoje i oblikujte dvije ciabatte. (Otprilike 10 x 30 cm)

4.

 Stavite ciabatte u tepsiju u kojoj ste stavili papir za pecenje. Pospite malo brasna preko ciabatte. 

5.

 Pecite ciabatte na 200-220 stepeni. Pecite je 25-30 min. Prvih 10 min. Pecenja mozete posuti malo vode preko ciabatta, tako da budu hrskave.

6.

 Kad su ciabatte gotove, premazite ih malo sa vodom i umotajte ih u jednu krpu da odstoje malo.


Prijatno! 

Posluživanje

Ciabatta se moze jesti topla i hladna. Uz topla i uz hladna jela. Cesto pravim uz nju juhu od mrkve i namaz od mozarelle. 

Namaz od mozarelle (za 4 osobe):

Stavite jednu mozarellu, 125 gr. putera, ruzmarina, 5 cesnja bijelog luka i malo soli u masinu za miksanje i gotov vam je namaz!

  • Ciabatta(7)
  • Kruh(5)
  • Hleb(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Mozzarela-namaz(1)
  • Breadyp(1)
  • Ciabata(1)
  • Jednostavna-priprema(1)
  • Party-slano(1)

17

Isprobana,jako jednostavno,i jaaaako fino.Hvala za recept.

#Sellycooks, super bas mi je drago! I ja bas volim sto je ovaj recept tako brz i jednostavan... Probat cu sa paradajzom i orasima👍

puno ti hvala za ovaj divan recept. vec sam ih mnogo probala ali ovaj je bas najjednostavniji i najukusniji. izvan hrsce a izunutra ko dusa mekan. moji su bili odusevljeni. ja sam dodala jos suhog paradajza i oraha sitno sjeckanog. slike nema jer je kruh skoro nestao :-)