Moj profil

Kolač od jabuka i oraha

60 minuta
69

Ovo je  kolač koji kod mojih ukućana i mog društva najbolje prolazi.Nestane ga u tren oka.Dobar je za ljetne dane,osvježavajuć je i sočan.

Ovo je  kolač koji kod mojih ukućana i mog društva najbolje prolazi.Nestane ga u tren oka.Dobar je za ljetne dane,osvježavajuć je i sočan.

Sastojci

za
Tijesto
20 dkg margarina
14 dkg brašna
14 dkg šećera
30 dkg oraha
Krema
Jabuke i šaum

Priprema

1.

Ogulimo i izribamo jabuke,dodamo sok od jednog limuna i 2 žlice šećera te pirjamo dok nam jabuke ne uvenu.Kada je gotovo skinemo sa vatre i ostavimo.

2.

Izmješamo žumanjke,šećer i vaniliju ,ulijemo par žlica mlijeka (koje smo odvadili od  1/2l),promješamo i dodamo brašno.Zakipimo mlijeko i skuhamo kremu.Kremu skuhamo prije pripreme tijesta te je kasnije toplu prelijemo preko polupečenog tijesta i vratimo natrag u pečnicu da se posuši.Krema netreba biti previše gusta,ona će se još stvrdnuti u pećnici.

3.

Dok se krema suši u pečnici,napravi snijeg od 10 bjelanjaka i u njega naizmjenice dodaj šećer u prahu.Sve dobro izmiksaj.

4.

Na tijesto i osušenu kremu stavljamo dinstane jabuke,poravnamo ih i na njih stavljamo bjeljanak.Sve zajedno vračamo u pečnicu.Prvih 15tak minuta sušimo na 100 stupnjeva da se uhvati korica,a kasnije smanjimo temperaturu i sušimo još nekih 15tak min.Kada je gotovo izvadimo iz pečnice i ostavimo da se dobro ohladi.

Posluživanje

Hladan kolač režemo na kocke i poslužujemo po želji

  • Kolač-jabuke(1)
  • Kolaci-sa-jabukama(1)
  • Keks-jabolka(1)
  • Jabolka(1)
  • Kolači(1)

7

Prefini kolać, hvala što ste me podsjetili na njega 

 Savrsenstvo.

Cure hvala🤗

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)