Moj profil

Kolač sa pivom

60 minuta
57

Divan kolač,koji je sočan i posle nekoliko dana. Recept mi je poklonila moja draga prijateljica Ljubica, takođe mi je poklonila i njenu svesku punu recepata,koje jedva čekam da isprobam. Hvala Ljubice.

Divan kolač,koji je sočan i posle nekoliko dana. Recept mi je poklonila moja draga prijateljica Ljubica, takođe mi je poklonila i njenu svesku punu recepata,koje jedva čekam da isprobam. Hvala Ljubice.

Sastojci

za
5 kašika šećera
225 g brašna
1 kašika kakaoa ili čokolade u prahu
125 ml ulja
125 ml piva
50 g čokoladnih kapljica/suzica
po ukusu narendana pomorandžina ili limunova korica
1 kašika vanilinog ekstrata ili vanilla paste ili 1 kesica vanilinog šećera
šećer u prahu za posipanje kolača

Priprema

1.

Umutiti jaja sa šečerom dok vam se smesa ne zgusne i pobeli

U drugu zdelu prosejati brašno sa praškom za pecivo.

2.

U umćena jaja dodati naribanu koricu od pomorondže, vanilu i  ulje i dalje mutite i polako dodavati brašno,smesa će biti gusta, na kraju dodati pivo.Sve sjediniti.

3.

Testo podeliti na pola i u jednu polovinu umešati kašiku kakaoa ili čokolade u prahu.

Moj kolač je pečen u kalupu za kuglov, manjeg prečnika ( 23 cm ), može se peći i u običnoj vastrostalnoj posudi,20cm X 20cm,biće malo višlji, koju prethodno podmažete i pobrašnite,sipati prvo belu smesu a preko nje sipati smesu sa čokoladom.

4.

Posuti sa čokoladnim kapljicama/suzicama i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 45 minuta ( ovo vreme je ako se peče u kalupu za kuglov, ako se peče u vatrostalnoj posudi vreme će biti kraće,takođe malo, sa štapićem za ražnjić, promešajte po testu, ako niste sigurni da li je kolač pečen, probajte sa čačkalicom, kad je zabodete u sredinu kolača i ako izađe čista, kolač je pečen ).

5.

Ispečen kolač ostavite 5 do 10 minuta u kalupu pa izvrnuti na žicu i ostaviti da se potpuno ohladi.Hladan kolač posuti prah šećerom  i poslužiti sa kafom ili čajem....dečici poslužiti sa čašom mleka.

6.

Prijatno!!!!

  • Kuglof(3)
  • Kolači(2)
  • Mama(1)
  • Biskvit(1)
  • Probati(1)
  • Kolac-sa-pivom(1)
  • Brzi kolac(1)
  • Kolač(1)

23

Hvala, snaći ću se ja već, sviđa mi se vaš recept i svakako ću ga isprobati, bilo sa suzicama ili bez njih. Topli pozdrav. 🙂

Ovo su čokoladne suzice/kapljice,ne znam kako se kod vas zove, mislila sam da je ovo ime za te čokoladice.Topli pozdrav

To su čokoladne mrvice, jel tako ? 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)