Moj profil

Baklava bez kora

41

Evo joooooooš jedna baklava u nizu mnogih baklava.......ova je mmmmm.......doooooobra...samo ču to reči....na vama je da probate je......

Evo joooooooš jedna baklava u nizu mnogih baklava.......ova je mmmmm.......doooooobra...samo ču to reči....na vama je da probate je......

Sastojci

SASTOJCI:
2 kom jaja
200 g šećera
12 žlica mlijeka
12 žlica ulja
12 žlica griza
12 žlica brašna
200 g drobljenih oraha
pola vrećice praška za pecivo
100 g drobljenih oraha
ZA ŠEĆERNI SIRUP:
200 g šećera
400 ml vode

Priprema

1.

Miješamo mikserom jaja i 200 g šećera dok se šećer ne rastopi. Produžimo miješati žlicom i dodajemo mlijeko, ulje, griz, grožđice ( tko voli  prethodno namočene u rumu ), prašak za pecivo, brašno, 200 g drobljenih oraha. Mješamo dok smjesa ne postane jednolična i zatim je prebacimo u pravokutnu dublju posudu za pečenje ( 30 x 20 cm ) koju smo premazali margarinom. Izravnamo površinu i pospemo sa 100 g drobljenih oraha. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pečemo 35 minuta.

2.

Pripremamo šećerni sirup tako da kuhamo dok ne provri: 400 ml vode, 200 g šećera i sok od pola limuna. Ispečenu baklavu dok je još topla prelijemo s ohlađenim šećernim sirupom, zatim izrežemo na komade i ostavimo da baklava upije šećerni sirup.

3.

Ja sam stavila u nešto manji pleh pa mi je zato ispala debela..... pa sam zbog toga u receptu napisala da ide u pleh za pečenje 30 x 20 cm, jer je veći bolje i bolje se napije sirupa.

Posluživanje

Stavite jedan komad na tanjur, ili možda odmah bolje dva.......hahaha....i uz to šalice fine kavice...i uživajte.......

  • BAKLAVA(2)
  • Griz(1)
  • Pareno(1)
  • Orasi(1)
  • Kolači(1)
  • Kolač(1)

1

A što da kažem - dooobro!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)