Moj profil

lazanje na moj nacin

33

Lazanje-kaloricna bomba...ali toliko ukusne da im jednostavno nemozes odolit.

Uz dobru svjezu hrskavo -hladnu salatu mozes samo da uzivas.

Lazanje-kaloricna bomba...ali toliko ukusne da im jednostavno nemozes odolit.

Uz dobru svjezu hrskavo -hladnu salatu mozes samo da uzivas.

Sastojci

kore za lazanje
1 glavica luk
2 srednje mrkva
2 kasike paradajz-sos
1 kesica fix za lazanje
150-200g ribani sir
medi. vegeta
obicna vegeta
200ml slag za kuhanje

Priprema

1.

Ovo je mjera za moju tepsiju 30x23,a vi prilagodite recept svojim tepsijama-ujedno radim cetiri sloja kora.

2.

Na ulju staklasto proprzi sitno sjeckani luk pa mu dodaj mljeveno meso i viljuskom stalno gnjeci i mjesaj da se meso ne pretvori u grude nego da bude sitno.Dodaj ribanu mrkvu pa i nju malo umjesaj i proprzi.

3.

Dodaj paradajz-sos promjesaj i odma dodaj dobru kolicinu vode,mjesajuci dodaj fix za lazanje,origano,vegete i biber.pazi na kolicinu zacina,nestavljaj nicega previse-uskladi.Mada nisam navela cesnjak ja sitno usjeckasm jedan manji komad..po volji

4.

Sos treba da bude rjedji i da ga ima dovoljno.

Dno tepsije prekrij soso i pocni da slazes kore i zaljevas sa sosom.Ja na svaki drugi red rasporedim sitno sjeckane komadice mocarale.Zadnj red takodje prelij sosom,raspodedi isjeckanu mocarelu,prekrij ribancem i zalij sa slagom za kuhanje.

5.

Peci u zagrijanoj rerni na 200 step.

Kad primjetis da su lazanje pocele da krckaju,nozem probodi na vise mjesta da se slag upija u lazanje.Kad budu gotove,serviraj uz neku svjezu salatu i uzivaj.

Prijatno!!

  • Testenina(1)
  • Lazanje(1)

6

Poruku nisam vidjela, hvala na super brzom odgovoru i veliki pozdrav za tebe.

blazenka poslala sam ti odgovor privatnom porukom,a fix je mjesavina zacina za lazanje i ujedno veze sos.Ja kupujem knor ili magi i mozes ga naci medju gotovim supama i sosovima.Licno nisam pravila bez fix-a tako da ti nemogu reci kakav ukus imaju bez njega,ako ti opet bude nesto trebalo slobodno se javi..pozdrav

Ja jos cekam odgovor na pitanje za slag fix i da li ce lazanje imati dobar ukus i bez toga? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.