Moj profil

Pileća krilca!

45 minuta
13

Pečena, pohana, na roštilju ... pileća krilca omiljena su mnogima. Ja sam ih pripremila na neki svoj, malo drugačiji način. Nadam se da će vam se svidjeti ... mojima jesu i to jako!

Pečena, pohana, na roštilju ... pileća krilca omiljena su mnogima. Ja sam ih pripremila na neki svoj, malo drugačiji način. Nadam se da će vam se svidjeti ... mojima jesu i to jako!

Sastojci

za
5 kom pilećih krilca
120 gr sira Grana padano ili Parmezana
1 žlica brašna

Priprema

1.

Odvojiti male batkiće od ostatka krilca. Zarezati kod kraja kosti i prstima čvrsto povući meso i kožicu prema dolje, da se ogoli kost, koja će nam služiti, kao štapić kod ražnjića, za držanje prilikom jela, a i svo meso i kožica bit će kompaktniji.

Sve fino začiniti solju, paprom i začinima po volji, malo poškropiti maslinovim uljem i ostaviti na kratko da odstoji.

Za to vrijeme napraviti smjesu za pohanje ili oblaganje batačića. A to je jednostavno, izmutiti jaja, dodati žlicu brašna i sitno ribanog sira, Grano padano ili Parmezana. Smjesu malo posoliti (treba paziti koliko zasoliti, ovisi o slanosti sira).

Batačiće uvaljati u brašno i sirnu smjesu i staviti na tepsiju, na pak papir.

2.

Kad su svi obloženi, staviti na pekpapir i tepsiju staviti u vruću pećnicu, prethodno ugrijanu na 210°C, smanjiti temperaturu na 190 - 200°C i peči tridesetak minuta, do lijepe zlatne boje.

3.

Ove krasne, mirisne batačiće poslužila sam, možda malo neuobičajeno, s domaćim njokima u saftu od povrća (luk, mrkva, pastrnjak, celer, kineski kupus, crvena paprika i malo slatkog vrhnja) jer je prilog bio moje glavno jelo, pa da ne radim drugo, a dopalo se i ostalima. Bilo je tu još i zelene salate.

4.

Bilo mi je predloženo da i sama, ovako pripljena krica, mogu poslužiti kao male zalogajčiće za neko druženje, uz pivce!

  • Nesto-novo-piletina(1)
  • Meso-pileca-krilca(1)

2

i ja jako voli krilca

Krilca su mi najdraži komad  piletine ,a i kada bih birala na tacni punoj raznog mesa ,uzela bih krilce! Pogotovo,ako je sa sirom 😉

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)