Moj profil

Bijela pita

60 minuta
32

Odnedavno omiljeni kolač mog dragog, a financijski izuzetno prihvatljiv uz malo truda može ukrasiti i vaš stol... :)

Odnedavno omiljeni kolač mog dragog, a financijski izuzetno prihvatljiv uz malo truda može ukrasiti i vaš stol... :)

Sastojci

7 dkg masti ili maslaca
15 dkg šećera
30 dkg brašna
5 dl mlijeka
15 dkg maslaca

Priprema

1.

Pjenasto izmješati 7 dkg masti (ili margarina, maslaca), 1 jaje, 15 dkg šećera i vanilin šećer. Dodajte 30 dkg brašna prosijanog s praškom za pecivo i malo mlijeka te zamijesite tijesto. Pustite da odstoji pola sata na hladnom mjestu (u hladnjaku).

2.

Tijesto podjelite na tri dijela (možete i četiri ako želite tanje kore), razvaljajte na papir za pečenje i pecite na okrenutom limu na 180 stupnjeva 15-ak minuta. Kore ostavite da se ohlade prije slaganja.

3.

5 dl mlijeka kuhajte s 3 žlice oštrog brašna dok smjesa ne postane gusta i pustite da se ohladi. Izmješajte 15 dkg margarina, šećer u prahu i vanilin šećer te dodajte u hladnu kremu.

4.

Kada su i kore i krema ohlađeni slažite kolač. Kremu rasporedite da imate dovoljno za sve kore. Zadnju koru pospite šećerom u prahu. Ostavite kolač da odstoji preko noći, da kore omekšaju.

Posluživanje

Poslužujte narezan kao na slici. U slast!

  • Poslastica(1)
  • Bijela-pita(1)
  • Pita(1)
  • Kolači(1)
  • Slatko(1)
  • Kolač(1)

5

Pravila jučer prvi put.. kolač je izvrstan 🙂 ... nisam imala vanil šećer, ali dobar je i bez njeg... jutros tako mekan...a vjerujem što duže stoji da će biti bolji... zbog nestrpljivosti jednog od ukućana morala sam ga rezati nakon 3 sata što je bio napravljen i doljnja kora je bila malo tvrda, dok je danas tako sve mekano i topi se... mmmm... uskoro slikice...

btw. kolač se super reže 😁

hvala!

Super je