Moj profil

Šne-nokle

30 minuta
14

Dobra stara poslastica

Dobra stara poslastica

Sastojci

za
1 l mleka
10 kašika brašna
6 kašika šećera

Priprema

1.

Staviti mleko da se kuva, u medjuvremenu odvojiti žumanca od belanaca.Belanca umutiti mikserom sa 3 kašike šećera u čvrst šne, a žumanca umutiti sa preostale 3 kašike šećera i jednim vanil-šećerom, u to dodati 10 kašika brašna i ako je potrebno dodati malo hladnog mleka da se dobije gustina kao za puding.

Kad je mleko provrelo smanjiti ringlu na 1.5 ,  kašikom vaditi belance i spuštati u mleko.Postupak sa belancima ide brzo jer se belanca sa svake strane kuvaju oko pola minute.Skuvana belanca vaditi sa većom kašikom koja ima proreze da višak mleka izcuri.Stavljati u već spremljene manje činijice po 2 ili tri belanca(videćete već količinu i broj porcija).

U preostalo mleko zakuvati umucena zumanca sa šećerom i brašnom i kuvati dok se krem ne zgusne.Kad je krem gotov na svaku činijicu sa belancima sipati krem.

Preporučujem da šerpa u kojoj ćete to spremati bude plića i široka zbog belanaca da ih stane više jer narastu za 2/3 dok se kuvaju, a i postupak će brze da ide da mleko ne bi zagorevalo.

Prijatno!

Posluživanje

Služi se rashladjeno

  • Zokijeve-noklice(1)
  • Kolaci-snenokli(1)

4

Obožavam ih  😁

bravo mama 😉

Umesto brasna mozete staviti gustin, krem ce biti finiji

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)