Moj profil

"Pita" od patlidžana

25

Recept je iz "Večere za 5". Mama je zapamtila, a ja ga evo dijelim s vama. Otkako smo ga isprobali često se nađe na našem jelovniku. Zanimljiv je i ukusan, a sama priprema je brza i jednostavna.

Recept je iz "Večere za 5". Mama je zapamtila, a ja ga evo dijelim s vama. Otkako smo ga isprobali često se nađe na našem jelovniku. Zanimljiv je i ukusan, a sama priprema je brza i jednostavna.

Sastojci

palidžan
naribani polutvrdi sir za posipanje

Priprema

1.

Tepsiju (protvan) premazati uljem i staviti 3 - 4 gotove kore za pitu spojene na dno. Neka kore malo prelaze rubove kako biste mogli kasnije preklopiti.

2.

Na tavi prepržiti kolutove patlidžana čisto da dobiju boju. Prije prženja patlidžan oguljen i posoljen treba stajati 10ak minuta kako bi pustio suvišnu vodu.

3.

Prepržen patlidžan redati na koru i prekriti cijelu površinu. Na njega staviti kolutove rajčice, listiće šampinjona i svježi sir (količina po želji).

4.

Nakon što ste stavili sve sastojke prekriti sve s nove 3 kore i spojite rubove. Po gornjoj kori naribati sira po želji. jelo je spremno za pečenje. Vrijeme ne mogu točno odrediti, to vidite sami kad kora dobije boju.

Posluživanje

Izvorni recept je bio bez šampinjona, to sam sama dodala. Odlično pše, ali ako netko ne voli može se izostaviti. Može se poslužiti kao predjelo, ali dovoljno je zasitno i kao glavno jelo. Meni osobno je čak ukusnije kad malo odstoji nakon pečenja pa u slučaju da ostane može se i hladno jesti.

  • Patlidžan(2)
  • Pita(1)

3

Teško mi je točno odrediti, sve ovisi o veličini posude u kojoj se peče. Otprilike mi trebaju 3 patlidžana, pola kile paradajza, a svježi sir količina po želji. Možete ga zamijeniti kiselim vrhnjem. 😉 Nadam se da će vam se svidjeti. 😁

ide u omiljene!!😉

Takve se pite uvijek mogu i hladne jesti. Bilo bi lijepo da si stavila količine namirnica, jer ne zna svako odredit odokativno. Ja sam "iskusna" 😁 pa ću vjerojatno dobro procijenit 😉 ...Sve nabrojano mi štima 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)