Moj profil

torta od kestena-the best

90 minuta
11

Ja sam ljubiteljica kestena,a ovo je najbolja torta od kestena koju sam probala.Stoga,neka ova torta bude moj prvi objavljeni recept!

Ja sam ljubiteljica kestena,a ovo je najbolja torta od kestena koju sam probala.Stoga,neka ova torta bude moj prvi objavljeni recept!

Sastojci

biskvit 4 jaja, 35 g šećera u prahu, 90 g maslaca, 125 g kristal šečera, 90 g tamne čokolade, 90 g oštrog brašna, 1 žličica praška za pecivo
krema od kestena 1 kg kesten pirea(ledo) 100 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 2 velike žlice ruma
pjenica od kestena 250-300 g kreme od kestena, 4-5 dl slatkog vrhnja, 1 instant želatina

Priprema

1.

Žumanca i šećer u prahu tući dok smjesa ne postane pjenasta.Dodati omekšali maslac i rastopljenu čokoladu. Bjelanke tući sa kristal šećerom u čvrsti snijeg, te dodati u masu sa čokoladom.Na kraju dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo uz lagano miješanje.Peći na 180 C 20-ak min.Pećeni i ohlađeni biskvit jednom prerezati.

2.

Za kremu od kestena omekšali maslac i šećer u prahu izmiksati,dodati kesten-pire i rum, te dobro izmješati.Od te smjese odvojiti 250-300 g kreme.

Za pjenicu od kestena istući slatko vrhnje sa instant želatinom.Dodati kremu od kestena (onih 250 -300 g prethodno odvojenih) i lagano promiješati.

3.

Oko prvog biskvita staviti prsten kalupa za tortu, pa pobiskvitu rasporediti kremu od kestena i na nju 1/3 pjenice od kestena.Položiti drugi biskvit i ostatak pjenice staviti na njega.Ohladiti u hladnjaku min 2 h.premazati sa 5 dl tučenog slatkog vrhnja.

  • Kesten(2)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.