Moj profil

Sarma u vinovoj lozi

12

Evo jednog recepta uz temu nedelje.

Evo jednog recepta uz temu nedelje.

Sastojci

Potrebno je
40 listova vinove loze
400 gr mlevenog mesa (moje je jagnjece)
3 srednje rendane sargarepe
1 srednji rendani koren persuna
1/2 celera rendanog
4 cena belog luka
1 kasika Vegete
biber po ukusu
100 gr pirinca
1 manji praziluk
4 kasike ulja
1 kasika brasna
2 kasicice aleve paprike

Priprema

1.

Sitno iseckati crni luk i praziluk pa zajedno dinstati na umerenoj vatri pa dodati rendanu zelen ( korenje persuna, sargarepu i celer). Dodati meso, sve zajedno dinstati dok se meso lepo ne uprzi. Dodati zacine i pirinac pa iskljuciti ringlu. Sve dobro izmesati. Dok se masa hladi izblansirati listove vinove loze u provreloj vodi.

2.

Zavijati sarme i redjati jednu do druge u sud u koji ce se kuvati. Naliti vodom i kuvati oko 1 i po sat. Kada je sarma gotova preliti je zaprskom.

3.

Na malo ulja dodati kasiku brasna i kasicicu aleve paprike, napraviti ” tanku” zaprsku, preliti sarmu, iskljuciti ringlu i dobro prodrmati serpu.

Posluživanje

Sarmu posluzite uz sos od mirodjije ili uz sos od pavlake sa belim lukom.

  • Sarme(1)
  • Sarma(1)

6

i kod nas ih volimo,ali najcesce ih pravim posne,bez mesa,a onda ko zeli prelije ih kiselom mlekom ili pavlakom...ali mogu reci da su odlicni...ne cekam uvek prolece za ovaj recept,kod nas u marketima ima blansiran lozov list u teglama i odlican je kao zamena za svez...recept je super,kad pravim posne ,postavicu i ja sliku...pozdrav....

Jako volim sarmice od vinovog lista. Kod nas se preliju besamelom u koji je stavljena sitno iseckana mirodjija – kopar ili se u tanjiru preliju kiselim mlekom

Zanimljiv recept i valja ga spremiti za proljeće kada krenu novi mladi listovi vinove loze kod naše vikendice…...hvala…..