Moj profil

Voćna salata u dinji

15 minuta
14

jednostvna voćna salata sad ljeti jako prija…sa preljevom i voćem koje imate i malo mašte za poslužiti u kori dinje kao zdjelica…u ovoj salati ima dosta betakarotena, vitamina,kalija marelica dinja trešnje..banane

jednostvna voćna salata sad ljeti jako prija…sa preljevom i voćem koje imate i malo mašte za poslužiti u kori dinje kao zdjelica…u ovoj salati ima dosta betakarotena, vitamina,kalija marelica dinja trešnje..banane

Sastojci

za
1 šaka trešanja
ananasa iz konzerve
1-2 listića mente
2 žlice maraskina ili likera od naranče
1 zrno kardamoma ako imate stucati u avanu
malo cimeta,
1 dcl vode
1 dcl šećera(onaj koji koristite)
1 zrno kardamoma stucano zdrobljeno u avanu
može i malo grožđica, oraha
dodate od sastojaka što imate i
pustite mašti na volju
1/2 vrečice bourbon vanilije u prahu

Priprema

1.

Vodu i šečer izmješati i zakuhati nekoliko minuta (ili smeđi.ili umjetno sladilo../odvojila i stavila sam steviu za sebe a za ostale šećer). Dodala sam liker naranče od Ivonab (ili ako nemate maraskino 1/2 čepića) i ovoj voćnoj salatici je dalo sposebno fini okus. Može se dodati suhog voća kandiranog zrno kardamoma stucanog zdrobljenog u avanu i malo cimeta i sve sastojke gore navedene..ako se dodaju gržđice potrebno ih je prije potopit malo u likeru ili vodi da omekšaju.

2.

Dinju prerezati, izdubiti i narezuckati rubove cik-cak više zbog estetike Ako su jabuke i banane ili neko voće koje je osjetljivo poškropimo limunovim sokom da ne potamni. Sve voće narezati na kockice dinju se može onom malom okruglom žličicom izvadit male kuglice pa je još ljepše. Ako vam se na da rezuckati dinju (ili možete i ananas iskoristiti za zdjelu) onda u veliku staklenu zdjelu stavite sve narezano voće i prelijte sirupom.Lagano izmješajte i staviti u hladnjak da se hladi bar 30min do 1h.

3.

Ova salata obiluje betakarotenom jako bitnim za sunčanje i kožu..DINJA ima u sebi puno kalija, i vitamina A i C. odlično rješenje je ako ste na dijeti jesti možete koliko želite, bez razmišljanja o broju kalorija. Tajna dinje je u velikoj količini vode neće ugasit samo žeđ, već vas može i zaštititi od sunčevih opeklina a sok od dinje pomaže nam da se zaštitimo od štetnog zračenja sunca. Dinja je bogata antioksidantima koji organizmu pomažu u zaštiti od štetnih radikala koji oštećuju stanice kože.

Posluživanje

Uz ovu jednostavnu voćnu salatu možete ako žečlite poslužiti tučeno slatko vrhnje malo narivbati čokolade i poslužiti i sa piškotama.

  • Dinja(1)
  • Desert(1)
  • Voćne salate(1)
  • Vocna salata(1)
  • Salate-vocne(1)
  • Slatko-summer(1)
  • Party-dekoracije(1)

8

Hvala svima na komentarima..🤗chokodiva♥, Mucika♥  dobro jutro i tebi. lijep dan ..zahvaljujem na fotkicama u galeriji.

Jutroo draga Anka, divno smo se sladili🤗

Divno izgleda…baš mi se sad otvorio apetit za neko voće.. Sad kad sam vidjela sliku, odmah sam se sjetila kako već duže vrijeme želim kupiti sjeckalicu i naučiti raditi dekoracije od voće i povrća… Svaka čast… slatko i osvježavajuće!