Moj profil

Vocne praline

86

Ovde ima toliko recepta za praline, da ih je tesko isprobati sve.

Ovde ima toliko recepta za praline, da ih je tesko isprobati sve.

Sastojci

2 kasike ulja
125 gr gustog vocnog jogurta od borovnica
4 gr zelatina
24 svezih borovnica

Priprema

1.

Otopiti cokoladu pa premazati kalupice koje imate za praline, (ja imam ovakav), sa cetkicom, pa ostaviti 5 minuta u frizider da se cokolada ohladi, ponoviti jos jednom.

2.

Dok je kalupic u frizideru, napraviti punjenje. Uzeti jogurt, dve tri kasike odvojiti od 125 ml pa posuti zelatin preko, dobro promesati pa ostaviti da nabubri. Ostatak zagrejati pa usuti nabubreli zelatin u topli jogurt i dobro izmesati. Ohladiti.

3.

U svaki kalupic staviti po dve oprane i osusene borovnice, sipati preko zelirani jogurt, ali ne do vrha, ostaviti mm-dva prazno i ostaviti 2-3 sata da se stegne, ili preko noci. Kad je jogurt zeliran, preliti ostatak cokolade preko i ostaviti da se cokoladfa stegne. Ovim postupkom zatvarate praline.

4.

Pazljivo ih istresti iz kalupa i uzivajte.

Posluživanje

Mozete da koristite bilo koji drugi jogurt i stavite isto voce koje vam je u jogurtu

  • Praline(13)
  • Bombs(1)
  • Sitni-nepeceni-kolaci(1)
  • Bombice-praline(1)
  • Sitni kolači(1)
  • Kolači(1)
  • Fini kolači(1)
  • Pralini(1)

28

Plisko, ja mislim da su ti pucale jer si tanko premazala kalupe sa čokoladom...potrebno ih je premazati jednom onako malo deblje, ohladiti u zamrzivaču oko 5 minuta, premazati ih još jednom,ponovo ohladiti i tek onda puniti. Topli pozdrav.

Da li bi mi neko mogao reci, zasto su sve moje praline ispucale prilikom vadjenja iz silikonskog kalupa ...❓Nakon prve koja je pukla probala sam nekako drugacije da izvadim sledecu, i sledecu...i uzalud, svaka je pucala cim bih probala da je polagano poguram...🙁

krasne su.ja sam koristila kalup/plastiku od kupovnih pralina.ne pravim cesto zato sto ima veliki izbor za kupiti samo sam par puta probala, domace ipak budu ukusnije.

Ovako je ispalo drugima