Moj profil

Chicken Parmigiana

60 minuta
113

Ovo je vrlo zanimljiv italijanski recept. Pohovana pileca prsa, prelivena sa paradajz sosom i zapecena u rernu a na kraju posuta rendanim mozzarella sirom i parmezanom, jako su socna i ukusna….

Ovo je vrlo zanimljiv italijanski recept. Pohovana pileca prsa, prelivena sa paradajz sosom i zapecena u rernu a na kraju posuta rendanim mozzarella sirom i parmezanom, jako su socna i ukusna….

Sastojci

za
2 kom vecih pilecih prsa
1/2 cup prezle ( hlebnih mrvica)
2 kom jaja
1 kasicica soli
1 kasicica mljevenog bibera
1 tegla(770g) paradajz sosa za spagete sa pecurkama ili bez
1 cup rendane mozarelle
ulja za przenje

Priprema

1.

Najprije upaliti rernu na 350 F da se ugrije. Ocistiti pileca prsa od svih zilica i masnoce. Umutiti jaje i dodati jednu kasiku hladne vode, ostaviti po strani. U dublji tiganj za pohovanje sipati dosta ulja i upaliti da se zgrije. Na veliki plitki tanjir sipati mrvice, so, biber, mljevenu papriku i kasiku parmezana.

2.

Pileca prsa umakati u umucena jaja malo cekati da se ocijedi, dobro uvaljati u zacine sa prezlom i lagano poloziti u tiganj sa uljem i pohovati na srednju vatru. Pohovati nekih 10 minuta koliko da pileca prsa lijepo porumene sa obadvije stane.

3.

Odmah ih redjati u tepsiju za pecenje, preliti sa paradajz sosom, da su skroz prekriveni tako da bi se krckala u sosu i bila socna. Staviti u rernu nekih 30 min, izvaditi posuti sa ostatkom parmezana i mozzarellom, vratiti jos nekih 5 min koliko da se sir istopi.

4.

Kad je sir otopljen izvaditi iz rerne i sluziti uz pastu i neku zelenu salatu. Pastu mozete preliti sa ostatkom sosa.

Posluživanje

mozete pogledati moj blog desserta.

  • Piletina(6)
  • Ručak(4)
  • Piletina-zapecena(3)
  • Italija(2)
  • Piletina-parmezan(2)
  • Ručak - piletina(1)
  • Pr(1)
  • Isprobala-neens(1)
  • Ika(1)

22

Odlicno Oska,najbitnije je da vam se svidjelo:)) i hvala na isprobavanju mog recepta i slici;)))!!

Ja sam zakamuflirala iskoštene batke i nadbatke i zajedno sa prsima pohala na pek papiru u pećnici i završila u zemljanoj zdjeli-nisam imala mozarellu pa sam naribala sira za topljenje-pretpostavljam da bi bilo još ukusnije sa mozarellom 🙂

Djeca nisu razlikovala prsa od bataka 😁 jako fino 😉

;))hvala helgice:))!!

Ovako je ispalo drugima