Moj profil

krafne

40

Sastojci

kvas
5 dkg kvasca
1 žličica šečera
1-2 žličice brašna
tjesto
malo soli
8 dkg maslaca
5 dkg šečera
3,75 dcl mlijeka(mlakog)
1 žlica ruma
za posipavanje
mljeveni šečer

Priprema

1.

Kvas:
Izmrviti kvasac, dodati šečer, mlako mlijeko i brašno.Lagano promješati i pustiti da se digne.
Tijesto:
Za tjesto je najbolje da su svi sastojci sobne temperature i da se ne radi propuh u kuhinji kod same pripreme krafni(opčenito dizanog tjesta).

2.

Brašno prosijati i napravitu rupicu u sredini.U mlijeku otopiti maslac (treba biti mlako ne vruće), dodati u brašno zajedno sa žumanjcima, slatkim vrhnjem, kvascem, rumom i malo soli.Zamjesiti tjesto, treba ga mjesiti tako dugo dok se počnu napuhavati mjehurići.Posudu prekriti čistom krpom i pustiti da se tjesto udvostruči.
Staviti na dobro pobrašnjenu podlogu i razvaljati na prst debljine te rezati večim kalupom za krafne.Na jedan komad staviti kockicu čokolade, nutele ili pekmeza, preklopiti drugim djelom i onda odrezati malo manjim kalupom gotovu krafnu. Sad ovako gotove krafne treba pustiti da se malo dignu.U zagrijano ulje(ne prevruče) stavljati krafne ona strana koja je bila dolje sad mora biti gornja, poklopiti poklopcem posudu i peči par minuta pa maknuti poklopac, okrenuti krafne i peči još malo sa druge strane(više ne stavljati poklopac).Pečene krafne pošečeriti mljevenim šečerom.
dobar tek.

  • Krafne(3)
  • Krofne(2)
  • Krofni(1)
  • Krofi-dvodelni(1)
  • Da-se-proba(1)

10

Hvala Perla32, drago mi je da ti se sviđaju.Darcy, super su ti ispale i lijepa slikica.

Radila sam ih prema ovom receptu. Najbolje krafne iz kućne radinosti! Niti sam kod nekog probala tako dobre, niti sam sama prije napravila takve. Odličan recept!

evo, pravila sam ih. odlične su. :)

Ovako je ispalo drugima