Moj profil

Rožata

25

Sastojci

Za smjesu
20 dkg šečera
1 kom vanilia štapić
1 žlica ruma
Za karmel
15 dkg šečera

Priprema

1.

) Prvo radimo smjesu karamela . U tavu stavimo 15 dkg šečera, jednu žlicu vode i karameliziramo na špakeru. Kad je karamel gotov prelijemo kalup u koji čemo raditi rožatu te ostavimo da se ohladi.

2.

) U teću stavimo miljeko, vanilin štapić i šećer pustimo da zavre , zatim skinemo sa špakera i pustimo da ze ohladi u medjuvremenu izmutimo jaja. Kad se mlijeko ohladilo pomjesamo ga s jajima zatim smjesu preko cjedila uljevamo u kalup ( da ne bi bila na mjehuriće).

3.

) Pećnicu zagrijemo na 170 C , rožatu stavimo u teću s uzavrelom vodom i sve skupa stavimo u pećnicu da se peće nekih sat i pol vremena ,a da budemo sigurni da je rožata gotovaprobodemo je cackalicom i ako se smjesa ne lipi za cackalicu rožata je gotova.

  • Rožata(2)
  • Kreme(1)
  • Rozada(1)

8

Ovo je bio moj prvi pokušaj da napravim rožatu, i zaista je bio uspješan. Odličan recept!

jela sam rožatu i mogu reći da mi se svidjela, moram se odlučiti da ju pravim, mislim da bi mogla uspjeti jer su mi rekli da to treba znati napraviti, hvala na receptu.

Mlijeko se ne treba skroz ohladiti, ali ne smije biti vrelo; ne pece se na previse jako stoga se ne treba pokrivati; ja je izvadim kad se ohladi al ne skroz jer je teže izbacit iz kalupa

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)