Moj profil

Lemon cheesecake

366

Lagana i osvježavajuća torta od sira…

Lagana i osvježavajuća torta od sira…

Sastojci

Podloga
200 g integralnih keksa s maslacem (McVities)
žlica meda
80 g maslaca
Krema
700 g krem sira (Philadelphia)
125 g šećera
1 limun sok i korica

Priprema

Podloga
1.

Kekse sameljite u multipraktiku. Maslac otopite na laganoj vatri uz dodatak meda pa ga dodajte keksima i dobro promiješajte.

2.

Tu smjesu prebacite u okrugli namašćeni kalup (promjera 26cm) sa odvojivim stranicama. Smjesu zatim prstima ravnomjerno utisnite u dno i stranice kalupa (oko 1, 5-2 cm u visinu) i stavite u hladnjak dok vi pripremate nadjev.

Krema
1.

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite mikserom. Dodajte omekšali krem sir (dakle, izvadite ga na vrijeme iz hladnjaka kako biste ga lakše pomiješali sa jajima), sok i koricu limuna i sve zajedno dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.

2.

Dobivenu kremu izlijte na ohlađenu podlogu i zagladite površinu. Kalup stavite na veći pleh za pečenje i sve zajedno ubacite u pećnicu. To radimo zato što će maslac iz podloge tokom pečenja vrlo vjerojatno kapati kroz sitni otvor na onom djelu gdje se spaja dno kalupa sa obručem. Ako kalup stavimo sam u pećnicu tada će maslac kapati po dnu pećnice i to će naravno smrdjeti i dimiti se.

3.

Tortu pecite na 150-160 stupnjeva 40-50 minuta. Površina torta ne smije dobiti boju, već mora ostati bijela. Ako kojim slučajem počne tamniti, smanjite temperaturu pečenja i tortu prekrijte aluminijskom folijom.

4.

Za vrijeme pečenja nikako nemojte otvarati pećnicu, a kad je torta pečena, ostavite je 15 minuta u isključenoj pećnici. Nakon toga, odškrinite vrata pećnice i tortu ostavite još 15 min u njoj. To radimo kako nam se nadjev, koji se tokom pečenja digne, ne bi prenaglo spustio jer to vodi do pucanja torte.

5.

Zatim je izvadite iz pećnice i oštrim nožem odvojite tortu od rubova kalupa. To će također spriječiti pucanje površine tokom hlađenja. Tortu ohladite na sobnoj temperaturi, potom je pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.

Posluživanje

Ne znam koliko je ovaj cheesecake sličan ili različit od američkog originala, ali znam je jaaako ukusan i da su svi bili oduševljeni. :)

Dobar tek!

  • Cheesecake(19)
  • Limun(10)
  • Torte(5)
  • Sir(3)
  • Torta-sir(2)
  • Limun-sir(2)
  • Torta(2)
  • Always(1)
  • Nepečeni kolači(1)

42

Ja ovu tortu pravim barem jednom mjesecno...savrsena..najbolja..ponekad dodajem sezonsko voce i kako god da je napravim savrsena je.

odlicna torta, bas je lipo pjenasta i osvježavajuca

evo i moje skromne izvedbe.. http://www.coolinarika.com/slika/361903 vec sam je pravila 4-5 puta ali evo prvi put mogucnost da se i slika postavi.

Ovako je ispalo drugima