Moj profil

Metar kolač

110 minuta
44

Ovaj kolač podsjeća me na dane kada sam prvi put krenula peći kolaće ,ali bila sam uporna i mislim da mi se trud isplatio.

Ovaj kolač podsjeća me na dane kada sam prvi put krenula peći kolaće ,ali bila sam uporna i mislim da mi se trud isplatio.

Sastojci

za
biskvit
1 dl ulja
malo limunove korice
2 žlićice kakaa
krema
1 vanilij šečer
15 dkg margarina za kreme
glazura od čokolade
10 dkg čokolade za kuhanje

Priprema

1.

Jaja i šečer lupamo dok nebude pjenasto, dodamo ulje, mlijeko i brašno pomješano sa praškom za pecivo i limunovu koricu.Biskvit podjelimo na dva dijela, u drugi dio pomješamo kakao.Pećemo odvojeno u kalupu (25×7cm) kada se ohladi režemo na prst debele šnite.Slažemo naizmjence jedan svijeti dio, krema pa tamni dio i sve tako dok ne potrošimo bistvit. Prelijemo glazurom i ostavimo da se rashladi. Priprema kreme:odvojimo 2 dl mlijeka i pomješamo puding, brašno i vanilij šečer, dodamo u ostalo prokuhano mlijeko .Kaka se krema skuha odmah dodamo šečer mješajući više puta da se ne dobije korica u hladno dodamo margarin. Glazura od čokolade:čokoladu rastopimo s vodom i uljem, maknemo sa štednjaka i dodamo margarin.

  • Kolači(2)
  • Kolac-metar(1)
  • Kolač(1)

10

Jedan jako ukusan I sočan kolač pravila sam ga po istom receptu. A sad posto nemam puno vremena počela sam ga praviti od već pripremljenih smijesa (smedju I bijelu) tako da za čas je već u pećnici. Staviću slike kasnije.

... hvala drage moje, gorazdanka isto tako ga i ja režem….

Pravim isti kolac i predivan je jednostavan brz neobican jos samo da dodam kada ga filijujem ide bijela pa crna snita i tako do kraja, ali kada ga sjecem za posluziti pocinjem ga sjeci sa coska /ugla/ ukoso tako kada ga serviras imas pola kolaca bijele kore pola crne veoma interesantan i socan.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)