Moj profil

Baklava

42

Ni jedan moj praznik bez ovog kolaca ne ide.

Ni jedan moj praznik bez ovog kolaca ne ide.

Sastojci

priprema
250 gr oraha
2 kesice vanilin secera
tirit
2 kasike maslaca lil margarina

Priprema

1.

Tirit prvo napraviti ovako, sastojke navedene za tirit zakuhate tvrdo i posle izerendate na herende u jednu velku tepsiju i ostavite 1 sat da se osusi.Dok se tirit susi vi isjeckate orahe.Posle sve sjedinite orahe, tirit i 2 kesice vanilin secera.Kore podjeli ti na primjer 7 dole a 7 gore .I redate ovako u podmazanu tepsiju stavite dvije kore pa malo pospete tiritom pa sve dok ne potrosite prvih 7 kora.Ostatak tirita pospete po sedmoj kori i reda te drugih sedam kora.Izrezati baklavu i posuti sa rastopljenim maslacem.Baklavu peci ovako prvo zagrijati ranru na 250c ali ne bas puno poslije smanjiti na 180c kad baklava dobije zlatnu boju opet smanjiti na 150c ipeci 1 sat.Agdu prije napravite da se ohladi znaci baklava mora biti vruca zaliti i pokriti sa necim i ostaviti da se ohladi.

Posluživanje

Umjesto tirita mozete staviti prezle ili keks.

  • BAKLAVA(4)
  • Baklava-h(1)

9

Ova baklava je fantazija. Ne usudjujem se napraviti ju ali zato kad ju Mada pravi svaki put ju jedem. Drugarice pozdrav

Ovaj recept za baklavu sam već isprobala, i eto ponovo je došao na red 🙂. Slatka je taman (i mora da bude - pa baklava je) a ono što me je oduševilo jeste da je soooočna ali hrskava - tu kombinaciju obožavam 🤗. Zato je i toplo preporučujem.

vjerujem ti da je ljepa baklava a svako ima neki svoj recept stoga netreba da se razmislj0a ko je u pravu jer vjeujem da su recepti isprobani i vrlo ukusni