Moj profil

Crna torta

60 minuta
20

Drage moje mozda imate slican recept ali mene je toliko odusevio da ga evo ponovo,sta reci cokolada i opet cokolada a tako jednostavan a sline cure

Drage moje mozda imate slican recept ali mene je toliko odusevio da ga evo ponovo,sta reci cokolada i opet cokolada a tako jednostavan a sline cure

Sastojci

za
Biskvit + krema
10 dkg cokolade za jelo i kuhanje
20 dkg staub secera
20 dkg margarina
2 zlice kakaa ili cokolade u prahu
500 ml slaga najbolje biljnoga(HOLA)

Priprema

1.

Odvojiti zutanjke od bjelanjka

2.

margarin pjenasto izraditi postepeno dodavati staub secer

3.

u izradenu smjesu dodati zumanjke mutiti dok se smjesa ne udvostruci

4.

rastopiti cokoladu te u nju dodati kakao

5.

sve skupa sjediniti te dodati mljevene orase

6.

na kraju dodajemo stucene bjelanjke

7.

smjesu razdvojimo na dva dijela, jedan dio stavimo peci na 200 C

8.

drugi dio ce nam posluziti kao krema

9.

na pecenu i ohladenu tortu namazati kremu i preko nje slag

Posluživanje

Slag je sam po sebi dovoljan pa ne treba neko posebno dodatno ukrasavanje,to je stvar izbora.Ovo je mjera za obican kalup za torte 24cm,ako zelite radit kao kolac u protvanu dozu treba poduplat.

  • Torte(4)
  • Torta(1)

5

i ja imam ovakav recept i baš sam neki dan razmišljala da bi je mogla pravit i objavit :))) izgleda da je popularna ova torta…u mojem receptu dodauše ide manje šećera, a stavi se još i par žlica kokosovog brašna i malo korice naranče i za prste je polizat…bravo za recept!

Ja sam baš jučer stavila ovaj recept na coolinariku – ali nema veze; samo što sam je ja nazvala crno – bijela torta i dodala još malo svojih promjena kao npr. dodatak limoncina, arome vanilije, sjeckala sam orahe, a ne samljela i stavila maslac umjesto margarina; učinilo mi se da bi moglo tako biti bolje, iako je ovo ustvari orginalan recept. Sad su barem obje verzije dostupne.

Stvarno neznam ja sam dobila recept prije 10dana, od jedne kuharice koja kuha u restoranu nadomak Rijeke, Ferdinand.Stavit cu slikicu samo da prebacim sa aparata.Nisam htjela ponavljati recept koji je vec vide, iako je to ustvari jako tesko jer je vecina tu na colinarki sa malim varijacijama.Pardon.