Moj profil

Hleb sa zacinima

54

Gosti su bili odusevljeni ...... 

Gosti su bili odusevljeni ...... 

Sastojci

350 ml pola mleka pola vode
11 g suvo kvasca ili 30 g svezeg
1 kom jaje
150 ml ulja
1 veza mladog luka
2 velike kasike suvog lisca persuna
2 - 3 kasike putera

Priprema

1.

Sjediniti mleko i vodu , od ukupne kolicine oduzeti oko 100 ml i u mesavini otopiti kvasac i kasicicu secera i ostaviti na toplom da kvasac nadodje . 

Prosejati brasno , jedan deo brasna , oko pola od ukupne kolicine sipati u posudu za mesanje , dodati kasicicu soli i izmesati je sa brasnom . Zatim u posudu sipati ostatak mleka , lako umuceno jaje i ulje , a onda dodati nadosli kvasac i sve izmesati . Dodati ostatak brasna pa mesiti testo dok ne pocne da se odvaja od stranica posude , oko desetak minuta . Prebaciti testo na radnu povrsinu jos ga par puta premesiti . Dublju posudu lako namastiti , staviti formiranu loptu u posudu , premazati je sa malo ulja , pokriti je kuhinjskom salvetom i ostaviti oko sat , sat i po vremena da se udupla u obimu . 

2.

U medjuvremenu pripremiti nadev . Oprati i ocistiti mladi zeleni luk , ostaviti i zeleni deo , i sitno iseckati . Takodje sto sitnije iseckati cenove belog luka i listove persuna ( ja sam koristila suvo lisce persuna ) . U tiganju otopiti puter , sipati seckani mladi luk i beli luk i pirjaniti par minuta pazeci da ne izgore , skloniti sa vatre , dodati list persuna i ostaviti na stranu da se smesa prohladi .

3.

Dobro nadoslo testo prebaciti na radnu povrsinu , ako je potrebno samo je jako malo pobrasniti i lagano i pazljivo oklagijom razvuci testo u obliku pravougaonika . Kraca strana pravougaonika je istih dimenzija kao i modla u kojoj ce se hleb peci , testo razviti oko 4 mm debljine . Ja sam pekla u modli za hleb dimenzija 29 x 13 cm . Celu povrsinu razvucenog testa premazati umucenim jajetom a preko jajeta naneti mesavinu zacina . Sirom stranom uviti testo u rolat i prebaciti ga u tepsiju koju namazati masnocom i posuti brasnom . Ostaviti rolat oko pola sata da ponovo kisne , premazati ga ostatkom umucenog jajeta i peci ga prvo na 200 C oko pet min a onda smanjiti temperaturu na 180 C i peci jos oko 35 min dok lepo ne porumeni ( peceni hleb treba da je lak i kada ga kucnete da zvuci kao da je supalj ) . Hleb ohladiti i seci ga na snite .

  • Kruh(3)
  • Testa-peciva(1)
  • Mladi-luk(1)
  • Fini-kruhici(1)
  • Hleb(1)

30

cestitke za RD...

čestitam!

Cestitam!!!!!!!!!!!!!!👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)