Moj profil

Karpati

170

Kao princes krofne ... a opet nisu princes krofne ....za moj ukus i bolje od princes krofni .... jedan od mojih omiljenih kolaca 

Kao princes krofne ... a opet nisu princes krofne ....za moj ukus i bolje od princes krofni .... jedan od mojih omiljenih kolaca 

Sastojci

Fil 1.
3 kesice pudinga od vanile
1 lit mleka
7-8 velikih kasika secera kristal
150 g putera
Fil 2.
5 velikih kasika secera u prahu
250 ml slatkog vrhnja za slag
Testo
200 ml vode
150 g putera
1 solja od jogurta 200 ml brasna
3 kom vecih jaja
oko 700 g bresaka iz kompota

Priprema

1.

Prvo skuvati fil .Prasak za puding rastvoriti u 100 ml mleka a ostatak mleka zakuvati . U mleko dodati secer.Kada mleko pocne skoro da vri skloniti ga sa vatre , sipati u njega puding a onda vratiti serpu na vatru i kuvati oko 1-2 dok se ne zgusne . Ostaviti puding da se hladi uz povremeno mesanje i dok je jos vruc dodati puter pa sve zajedno mesati da se puter otopi. Fil ohladiti . 

U nesto vecu ciniju staviti maskarpone sir i secer u prahu pa varjacom dobro izmesati da postane penasto . U posebnoj posudi izmiksirati slatko vrhnje u cvrstu penu i lagano sjediniti sa umucenim maskarpone sirom . Staviti fil u frizider . 

2.

Priprema testa . U serpu staviti vodu i puter i zagrevati dok se puter ne rastopi . U vrelu vodu sipati odjednom sve brasno i dobro mesati na srednje jakoj vatri dok se ne dobije glatko testo . Kuvati oko 2 min uz stalno mesanje pazeci da ne zagori ( vatra ne sme da bude jaka ) . Skloniti sa sporeta i malo prohladiti a onda dodavati jedno po jedno jaje uz stalno miksiranje, izmedju svakog dodavanja jaje treba da se dobro sjedini sa testom . Gotovo testo podeliti na dva jednaka dela . Tepsiju u kojoj ce se peci postaviti papirom za pecenje i testo rastanjiti pazeci da bude svugde iste debljine . Smesa je dosta tanke ali ce ona kod pecenja da naraste i dobice se kora sasvim dovoljne debljine . Velicina tepsije je 38 x 25 cm , a testo se pece na 190 - 200 C  oko 25 min . Samo da podsetim ne otvarati rernu u toku pecenja . 

Ispeci i drugu koru . 

3.

Dobro ocediti breskve od soka i iseci ih na male kocke . Prvu , donju koru staviti na tacnu , ja stavim na veliku drvenu kuhinjsku dasku koja moze da stane u frizider , premazati koru ohladjenim filom od pudinga , po filu poredjati po celoj povrsini iseckane breskve a onda njih prekriti filom od maskarpone sira i slaga . Staviti drugu koru . Kolac staviti u frizider da se hladi oko 4 - 5 sati , zatim ga obilato posuti secerom u prahu zamirisan vanilom. Seci na kocke i u zivati u jednom veoma ukusnom kolacu .

PRIJATNO !!!

  • Karpati(7)
  • Puding-vanilija(2)
  • Kolači kremasti(2)
  • Mascarpone(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Krema(1)
  • Princeske(1)
  • Brzi-vocni-kolaccc(1)
  • Isprobati-kolac(1)

17

Draga moja Semy , samo uzivaj . Tako i ja ne znam kad je dosta . 

Puno hvala ! Velika pusa ti leti  ❤️   

Ne prestajem jesti,fantastican kolac.Hvala

I ja volim . Kolac je izdasan i preukusan !

Ovako je ispalo drugima