Moj profil

Monte torta

40

Za sve ljubitelje čokolade i lješnjaka :) za razliku od sličnih recepata, ovaj ne sadrži maslac, margarin i ulja.

Za sve ljubitelje čokolade i lješnjaka :) za razliku od sličnih recepata, ovaj ne sadrži maslac, margarin i ulja.

Sastojci

BISKVIT
6 bjelanjaca
6 žlica brašna
15 dkg lješnaka
KREMA
1 litra mlijeka
2 vanil pudinga
2 velike žlice brašna
200 grama Milke noissete
200 grama bijele Milke
2 vrećice mljevene želatine
6 žutanjaka
DODATAK
Atlantis čokoladice

Priprema

1.

15 dkg. lješnjaka popecite u tavi dok ne porumene, ohladite ih i malo istrljajte kroz ruke kako bi im otpala ovojnica (možete kupiti očišćene). Lješnjake stavite u prozirnu vrećicu i malo istucite sa batom za meso kako bi dobili sitnije komadiće.

2.

 Za biskvit 6 bjelanjaka izmiksajte mikserom u čvrsti snijeg, dodajte 6 velikih žlica šećera i 6 velikih žlica brašna te mješajte dalje kuhačom u glatku smjesu. Dno kalupa za tortu (promjer 26 cm) obložite papirom za pečenje te sve premažite iznutra uljem i pospite brašnom. Na dno kalupa stavite lješnjake koje ste pripremili te na njih izlite smjesu za biskvit. Pecite oko 10 minuta na 180 C dok biskvit ne dobije rumenu boju i ohladite. Biskvit okrenite naopako na pladanj za posluživanje (sada je biskvit sa donje strane, a lješnjaci sa gornje strane biskvita) i odvojite od masnog papira. Biskvit poprskajte mlijekom kako bi bio sočan. Obruč od torte operite i vratite nazad na biskvit.

3.

Za kremu zakuhajte 8 dcl mlijeka. U posudi izmiksajte 2 dcl mlijeka, 6 žumanjaka, 2 vanil pudinga, 2 velike žlice brašna i 1 vanil šećer. U drugu posudu stavite 2 vrećice mljevene želatine sa 10 žlica hladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Kad mlijeko zakuha, ulijte pripremljenu smjesu i želatinu koju ste otopili na vatri. Kuhajte sve zajedno dok ne dobijate glatku, čvrstu smjesu. Dobivenu kremu podijelite u 2 dijela. U jedan dio dodajte 200 grama izlomljene bijele Milke, a u drugu 200 grama izlomljene Milke noissete (zbog vrućine kreme čokolada će se sama otopiti).

4.

SLAGANJE: Biskvit premažete sa rastopljenom Lino ladom, vratite obruč od torte, izlijete smeđu vruću kremu i zagladite,a na nju izlijete bijelu vruću kremu i zagladite te sve zajedno stavite na hlađenje (bilo bi najbolje ostaviti preko noći u frižideru). Nakon hlađenje, tortu ukrasite prema želji.

Posluživanje

  • Torti(1)
  • Torta-monte(1)
  • Torte(1)
  • Torta(1)
  • Monte-torta(1)
  • Lino-lada(1)

5

Svaka kritika je dobro došla, evo prepravila sam recept 😁

Torta je ok,pravila sam je u prije 3-4 dana ,samo staviti manje šećer jer ove Milke daju sasvim dovoljnu slatkoću.Biskvit je malo suh to bi se dalo riješiti možda s malo mlijeka i ruma ili nešto sl.

Hvala na komentarima 👋stavila sam fotografiju presjeka

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)