Ne znam da li je netko vec postavio temu, ako jeste nisam je mogla naci, zbilja!
Od kada znam za sebe izlazi mi herpes na usni i to uvijek na istom mjestu, i to bar jednom u mjesec dana.
Ne znam vise sto ciniti, koristim i biljne i kupovne stvari za pojaciti imunitet, vodim racuna o ishrani, higijeni. Koristila sam i lijekove za herpes i nema efekta, takodjer mnoge masti sam koristila. Ovi flasteri za herpes koji su se pojavili (zivim u Srbiji) su ocajni, ne mogu se zalijepiti i jako brzo spadnu sa usne.
Molim, ako znate kako se sa ovim vragom izboriti, pomozite!
Herpes izlazi na svaki nagoveštaj opadanja imuniteta. Treba puno truda da bi se stanje imuniteta popravilo. Puno voća i povrća i prirodnih sokova (iz sokovnika), med, propolis... Sve to je već poznato, ali mora se biti uporan.
Recept za ODLIČNU kremu protiv herpesa:
Staviti u šerpicu suvog matičnjaka (Melissa officinalis), preliti da bude sprsta više ulja (maslinovo, bademovo, jestivo ako ni jedno drugo nemate), i grejati (ne da proključa) na blažoj vatri 5-10 minuta, ostaviti da se ohladi, procediti. Može se tako koristiti, a može se dodati komadić pčelinjeg voska, otopiti, sipati u kutijicu. Držati u frižideru. Mazati čim se oseti peckanje, pre nego što herpes izađe, mada pomaže i kada izaađe. Namazati nekoliko puta u toku dana.
eee,moja marijice,iste smo onda..ja nedobijem jedan vec po tri,pa imam usta kao crnci
...o odkako znam za sebe imam ih cesto,i dok se malo iscrpim i nespavam iskacu.kazu,ko ga jednom dobije uvjek ce ga imati,a ko ga nikad nije dobio i nece ga dobiti.i ja sam vecinom kreme koristila,taj flaster jos nisam.ova zadnja kremica mi je super pomogla.cim sam osjetila da me svrbi i pecka,mazala bih,i nije ni iskakalo.javim ti se sad na pp
Meni to izlazi, i po tri izadju ali se u poslednje rveme brzo povuku, znam da je to virus, ali namazem hloramfenikol mascu i ne rascvetavaju se uospte,nema kraste...Ne smem da mazem antivirusne kreme jer imam alergiju na njih. Tako da mi ovaj hloramfenikol zaista pomogne, skoro da ih i ne osecam..... Inace mi je svojevremeno laserska terapija jako pomogla , nisu mi izlazili godinama.. sad se sve spremam da odem, i eto tako danas, sutra... ![]()
Ja sam ih imala ranijih godina a u poslednje vreme ako osetim da ce se pojaviti namazem to mesto propolisom za odrasle u njemu ima i alkohola i nikad mi se ne pojavi, zatim odmah taj dan i par narednih uzimam tabletice b vitamina i naravno koristim gotovo uvek prirodne sokove, da i jos nesto odmah na prvi znak koristiti aciklovir mast za herpes, zaista ga nemam vise godinama a javljao mi se ponekad na uglu usana. Ne znam da li si ti sve ovo probala.
Pokusajte stavljati led na mjesto gdje osjetite peckanje na kozi prije nego sto vam izbije herpes. Hladan led ubija virus herpes simplex-a na usnama. Ja ovo vec godinama prakticiram i odavno nemam problema sa herpesom.
Ja znam da su virumerc, aciklovir itd veoma delotvorni ali sam imala stravicnu reakciju, da sam se nadula sva uzas jedan, zacepila limfne cvorove, rekli su mi lekari nikad vise ni u snu to mazati, al to vazi za mene, ne za sve, reakcije te vrste su kazu retke. I bilo je pre 100 godina ![]()
Vidim da nisam jedina koju ovaj vrag muci, meni kad izidje usna mi bude kao tulumbic ![]()
Bas se nekad osjecam grozno, jer radim i kontaktu sam sa ljudima stalno.
Ovako, da krenem redom, po preporuci ljekara, uzimala sam, ne znam samo kojim redom, masti Panciklovir, Famciklovir i Aciklovir (jedna preventivno, jedna kad bas izbije i naredna kada prolazi) i nista.
Pila sam tablete Aciklovir, 5 tableta dnevno (kao konjske izgledaju) i mazala Aciklovir mast, efekat je bio trenutni.
Mast Hloramfenikol meni uopste ne pomaze, a imam je uvijek kuci, jer je se koristi i za ocne infekcije.
Koristila sma neku mast od nevena, propolis mast i nista.
Ovo su moja iskustva, ne mora znaciti da svatko mora ovako proci.
Istina je, draga moja Immy, jednom kad ovaj virus udje u covjeka, ne daje mu mira citava zivota ![]()
Da se priključim raspravici, moj muž ih često ima,njemu pomaže VIROLEKS kremica.
Čaše u kafiću obrisati prije pića isto tako i šalice, tu je rasadnik .Kažu da je dobro staviti malo paste za zube....
ima nas još i obično mi traje po 15-20 dana...međutim jedina pomoć koja mi je u ovom trenutku najbolja je krema od TEE TREE-a od JUSTA...ta krema se može naručiti jedino putem prezentacije...pa da vidiš u tvome mjestu da li se netko time bavi..ili odi u biljnu ljekarnu i traži neku kremu ili eterično ulje sa tim nazivom...čim osjetim da će mi izbaciti herpes,namažem se na to mjesto ili mi se uopće ne pojavi ili traje svega 3-5 dana...inače je jako dobar za opekotine...rane i sve što inače treba dosta dugo da zaraste...preko ljeta kremu koristim i za ugrize komaraca i to mogu 1000% garantirati da je uspješna...jednom sam cijelu ruku stavila na ugrijanu ploču i namazala sam ruku sa tom kremom,malo me je isprva peklo...ali nakon 15 minuta je prestalo i nisu mi uopće izbacili plikovi...provjeri njeno djelovanje...nadam se da sam malo pomogla ![]()
I ja muku mučim sa herpesom. Do sad sam uvijek koristila te virolex i ine kremice i nije mi baš nešto pomagalo. Doktorica bi uvijek rekla b-vitamin, puno voća, povrća...sve što i same znate već. I onda mi je od muža doktorica rekla da se to najbolje rješava ubijanjem bakterije u ustima i dala recept za Rojazol gel...blažena bila....to mi je pomoglo. Nakon toga mi je izbio još jednom, ali jako malo jer sam bila bolesna i za sad imam mast Mirobact isto je dobra.
Sad je pršlo već više od 3 mjseca bez te gadne pojave ![]()
Ja koristim kremu Hernovir i pomaze... Treba redovno unositi B complex vitamin.
Znači,ima nas još!
Katastrofa,bar jednom mjesečno usta ili nos ko baloni!
Trenutno koristim Sikapur gel,al ni to nije baš bajno.Meni pomaže led kad osjetim da će herpes doći ,ali uvijek mi izbije po noći pa nestignem ulovit malog gada
Ja imam tri oruzja protiv herpesa...sa kojim se borim kod mog sina..ja ih nikad nisam imala.
1. Cim osjetite da vas svrbi mjesto na usni odmah natrljati dobro sodom bikarbonomi onda premazati sa kap-dvije limuna. nebi trebalo izbiti.
2. Led
3. Cesnjak natrljati na usnu cim osjetite svrbez
Najbolje mu pomaze ovo sa sodom bikarbonom ali ni to nemozemo uvjek ulovit. evo upravo sad ima jadnicak na dva mjesta ispod usne i iznad usne
nadam se da ce uskoro proci.
Narucila sam neki dan mast od propolisa u kombinaciji sa nekim uljima, pcelinjim voskom itd. sve na prirodnoj bazi naruceno kod covjeka koji pravi med i te masti. pa cemo vidjet dali ce pomoc. jer on ima inace i jako suhu kozu i kraste na nogama od kostobrana. javicu vam rezultate.
moja kćerka često ima problema,najbolje pomaže led i to držati što duže,ona stavi i onaj flaster da joj se ne vidi,al treba poradit na imunitetu jer njoj izbije najčešće kad je pod stresom,promijenila je drastično prehranu i ide u teretanu 4 puta tjedno,iako je maturantica i sad je bila stresna državna matura /prvi dio/ herpesu ni traga.
eto to je moje iskustvo-
moj sin ima herpes vec nekoliko godina. pre 2 meseca pukao mu je kapilar u oku i zamisli, dobio je tesku upalu oka sa kojom se mucimo vec 2 meseca.Uradili smo brdo analiza i otkrili da je to od herpesa. doktor nam je objasnio da herpes kad jednom udje u organizam ostaje dok si ziv. treba da obratis paznju na imunitet jer kod svakog pada imuniteta pojavi se herpes.mi sad koristimo propolis tablete sa ehinaceom. Evo ti jos jedan prirodni lek za imunitet- VITAMINSKA BOMBA- u sokovniku iscedi 2sargarepe, 1cveklu, 1 limun, 1 kivi,1 narandza, dodas malo meda i pijes u toku dana, mi koristimo i kupinovo vino. nadam se da sam ti pomogla. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.
Ja imam taj herpes od kad znam za sebe. ne samo da ga dobijem jedanput u mjesecu ja ga dobijem 10 puta u mjesecu. katastrofa. sve sam moguce isprobala. doktorica mi je preporucila cinkovu mast- nista nije djelovalo,zatim mi je preporucila da stavljam na mjesto herpesa svinjsku mast- to herpes cini jos gorim !
zatim sam isprobavala led ni to ne djeluje. sta da radim? ide mi na zivce to vise. uvijek mi izibije kad trebam negdje ic ili se nac s nekim. koda vrag zna kad treba izac ! -.-
Ja mazem chloarmfenikol mast za oci i nije mi jasno kako to deluje na herpes koji je virus, ali meni - deluje...
Isla sam i na lasersku terapiju i dobre 4 godine nije mi se pojavilo, pisala sam vec o tome... Virumerc, alovir, sve te masti koje drugima pomazu meni nisu, jos sam i na njih alergicna.... tako da je ovo sa chloramfenikolom moje iskustvo, pa probaj..I ojacaj malo imunitet herpes se pojavljuje kod pada imuniteta i stresa... puno uspeha...
Imam i ja herpes čitavog života. Izlazi mi redovno kad opadne imunitet(al to uveliko držim pod kontrolom da sam odmorna i ločkam kojekakve zdrave napitke,kombuhu,srebrnu vodu...jedem voćkice...),kad bih imala temperaturčinu pa na kraju izađe redovno herpes i tad znam da je temperatura prošla... i stres!!
Kad sam studirala ko da sam po pola godine bila sa herpesom.Što veći stres to veće herpesčina...
A nosim se s njim tako što samo ga mažem grožđanom mašću.Tad je mekan,ne steže usta i nekako mi brže prođe.Nema ni onih krasti niti ožiljak posle....
Imam ga otkad znam za sebe!I to je tacno!Da,nosimo sami svoj virus i na mali pad imuniteta i jaceg stresa on se javlja!Dobro je sto nismo zarazni!Posto sam svakodnevno s ljudima ,vakcina mi ne treba ,imunizirana sam i nisam dobila virus ne znam od kada!Znao se pojaviti adaptaciono na promenu sezona leto- jesen!Gorna usta su mi malo ''silikonska'' zbog tog herpesa koji mi se javljao na svakog ispita na fakultetu.Ne jedan, tri!!!Aj sad profesionalno:Ili si perfekcionista ili si nervicak koji zeli sve da bude pod koncu.Opusti se ,ne zuri!Postoi i sutra.Prihvati pomoc drugih!Nije sve nase napravljeno najbolje i najlepse!Zazmuri na nered u plakaru,zazmuri na gomilu nepeglanog vesa!I jaja na oko su izvrstan rucak ako se spreme bez nervoze! Efikasni lek ne postoji.Limun,maticni mlec i med sa propolisom,djumbir,dobar san, kao preventiva.Virumertzc gel na mali predznak da ce da iskoci,Herpesan ako je vec izasao,pomazu i karmin,pasta za zube.Za pojacanje imuniteta:beli luk(ima ga u vidu kapsula sa persunom),sibirski ginseng,menta,maticnjak,za ublazivanje boli rastvor od cajnog drveta premaze se preko plikova.Pozdrav Dr.Kika
uh, meni izasao na 3 mjesta na usnama. 2 dana ranije sam imao osjecaj blage utrnulosti na ivicama usana. mislio sam da je od vjetra (ispucale su mi, pocela zima :)) ali se zeznuh...
od sinoc mazem Aciklovir ali nema pomaka. pih. probacu s pastom za zube pred spavanje a sjutra idem do apoteke da uzmem vitamin B ![]()
http://www.apotheke-online-internet.de/p1744889_compeed-herpesblaeschen-patch.html
Ne mogu se zalizi da ga cesto imam, mozda 2 do 3 puta godisnje. Ali od kada sam otkrila ove compeed flasterice spasila sam se . Stavite flasteric preko herpesa i on drzi barem 2 dana. Nema svrbeza , nema krastice , nema rane. Ovo je spas. Neznam ima li ga kod vas u apotekama, javite se meni na pp...
I ja sam cesto imala problema s herpesom. Isprobano - odlicno.
Lysine ili L-Lysine (amino acid - vitaminski dodatak) 1,000 miligrama tri puta dnevno cim osjetite da vam izlazi i tako jos tjedan dana, a onda 500 do 1000 miligrama dnevno jos mozda mjesec- dva.
Plus : vitamin C - jaku dozu, cak do 10,000 grama na dan -da pomogne u borbi protiv virusa, a moze i vit. B protiv stresa.
Izbjegavati kavu, cokoladu, kikirikije ... dok pijete Lysine tablete.
Zovirax Aciklovir i slicne crema su super da se herpes osusi, ali ona ne unistava virus koji je u organizmu.
Joj ljudi, ja isto to imam cijeli zivot, vec mi ga je pun kufer, probala sam isto svasta,i iskreno nist od toga ne pomaze,ne mozete vi to bas sprijeciti da izade il nes,jedino sto vi mozete kremicama il nekim ljekovima uciniti da prođe brze, ja koristim kremicu Virolex i jedino mi ona ajmo rec pomaze, za razliku od ostalih lijekova..
al ono sto sam htjela rec, bila sam u Americi dva mjeseca, oni tamo imaju nekakve tablete, koje dodu oko 100 dolara, (cirka 500kn) al dobije se samo 8 tableta, u kutijici, i cim osjetis da ce ti izbiti popijes 4 tablete ili ako ti je vec malkice izbilo,nema veze popijes, i nece ti se napuhavati, i poslije opet popijes ostale 4, ma tablete su zakonn, steta sto tog nema kod nas, ni ist tak slicno, makar je skupo, i mozes dobit stirktno na recept.
ja sam nekoliko godina imao taj problem i resio sam ga sa kremom"ACIKLOVIR"-ALKALOID.