Moj profil

Slatko-slani igrač avokado

Uživajte u avokadu svakodnevno, jer je on riznica nutritivno neophodnih tvari koje povoljno djeluju na naš organizam, a možemo ih unijeti jedino putem hrane.

Avokado je voće lijepe, tamnozelene boje i tanke kore izvana, svjetlije zelene boje oguljen, s velikom smeđom drvenastom košticom. Već samim izgledom djeluje prirodno, skladno i poželjno.

Višestruke dobrobiti avokada za organizam

Avokado je odličan izvor hranjivih tvari. 75% njegovog sastava je voda. Bogat je vlaknima i zdravim masnoćama. Odličan je izvor C vitamina, vitamina E i K i folne kiseline koja je neophodna za razvoj fetusa tijekom trudnoće.

Dip od južnog voća

Od minerala sadrži bakar, kalcij i magnezij. Prava je riznica pigmenata: beta karotena, klorofila; luteina i zeaksitina koji štite naše oči. I upravo takav njegov nutritivno bogat sastav:

  • ima snažno antioksidativno djelovanje,
  • regulira probavu,
  • snižava kolesterol,
  • povoljno djeluje na srce i krvožilni sustav,
  • odlična je hrana za mozak.

Slani igrač

Avokado u kulinarskoj utrci kao igrač sudjeluje od predjela do deserta, pa izaberite između sirnog namaza, slavnog guacamole umaka, guste juhe, odrezaka ili salate i uživajte.

Odresci s umakom od avokada

Slatki igrač

Avokado je fantastičan dio ekipe koja sudjeluje u pripremi voćne salate, frapea, kreme, pudinga, torte, moussa ili sladoleda od avokada.

Salata s avokadom i jagodama

Pobjednik u utrci za vaše zdravlje

Igrajte se slatko ili slano, slatko i slano i istinski uživajte u fantastičnim okusima koji će vam ne samo pružiti hedonističko uživanje, već biti višestruko korisni za vaše zdravlje.

Brusketa s avokadom



O svom zdravlju odlučujete sami. Potrudite se da se na vašem jelovniku, ako ne svakodnevno, ali barem onda svaki drugi dan nađe barem kao dio omiljene salate. Krenite u nešto savršeno i jako dobro, kako za nepca tako i za dobrobit cijelog organizma.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.