Moj profil

Priče o nedjeljnom kolaču

Zahvaljujući  uspješnoj suradnji spisateljice Milane Vlaović, Podravke i njenog profesionalnog Dolcelinog tima nastala je knjiga "Priče o nedjeljnom kolaču". U ovoj neobičnoj knjizi se osim slasticama, možete počastiti i pričama.

"Priče o nedjeljnom kolaču" neobična je knjiga u kojoj se, osim slasticama, možete počastiti i pričama. Književnost i kulinarstvo, kao dvije različite umjetnosti, ujedinile su se zahvaljujući  uspješnoj suradnji spisateljice Milane Vlaović, Podravke i njenog profesionalnog Dolcelinog tima, a sve sa željom da se nedjelje što češće provode s obiteljima i bližnjima uz zabavu, smijeh i poneku slasticu.

Predstavljanje knjige održat će se u:
petak, 04. travnja 2014. godine,
u Areni Zagreb, Lanište 32, na Hrvatskom festivalu hrane i vina, s početkom u 15.00 sati.

Posebni gosti promocije bit će recenzent knjige Renato Baretić, hrvatski novinar, književnik i dobitnik utjecajnih književnih nagrada te Rene Bakalović, poznati hrvatski gastronom i novinar. Svim posjetiteljima Podravkin tim pripremit će iznenađenja upravo po receptima slastica iz knjige.

U knjizi "Priče o nedjeljnom kolaču" Milana nam svojim toplim pričama toliko jasno uspijeva dočarati brojne slike; sreće kad mama nedjeljom sprema vašu omiljenu slasticu, smijeha kad baki u kuhinji kradete posljednje ostatke čokolade, zamazanih slatkih dječjih prstiju i naravno, mirisa kad je slastica već pri samom kraju. Knjiga je to o Milaninoj junakinji, koja priprema kolače, dok joj se događa život. A što sve jedna žena, sa svojim mužem, djecom, majkom i prijateljicama može doživjeti u godinu dana, svjedoče slastice iz knjige "Priče o nedjeljnom kolaču" koji će upotpuniti i zasladiti nadolazeće nedjelje.

Nedjeljni ručak je svetkovina ispunjena slikama obiteljskog druženja, ali i slastica bez kojeg bi taj ručak bio nezamisliv. Svi oni koji nisu vješti u pripremanju slastica ili oni koji imaju problema s izborom, ovom knjigom rješavaju te probleme. Dolcelini recepti slastica prilagođeni su tjednu kojem pripadaju, pa tako i svaka nedjelja u godini ima svoju slasticu.

Milana Vlaović živi i radi u Zagrebu, gdje je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti. Dosad je objavila tri naslova, romane "Blato" (2007.) i "Bomboni od meda" (2011.)  te zbirku priča "Rašeljka i druge žene" (2013). Bavi se novinarstvom, godinama objavljuje kolumne i radi intervjue. Majka je troje djece.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.