Moj profil

Kuhajte brzo i pametno – otkrivamo Air Fryer koji štedi vrijeme pripreme hrane bez dodavanja masnoća

Današnji ubrzani način života ne ostavlja puno slobodnog vremena pa ga pokušavamo uštedjeti gdje možemo, a to je često kod pripreme i konzumacije hrane.

S današnjim sve užurbanijim načinom života, sve teže nam je naći vremena za organizaciju, pripremu i konzumaciju kvalitetnih i nutritivno vrijednih namirnica. Zato većina sve češće poseže za proizvodima poput pekarskih proizvoda ili naručuju hranu iz objekata brze prehrane.

Iako takva hrana može nakratko zadovoljiti glad, nutritivno gledano nije pretjerano vrijedna jer su u procesu pripreme uglavnom odstranjene esencijalne hranjive tvari, a dodane masnoće te velike količine soli.

Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L – uređaj za brzu pripremu hranjivih obroka

Zahvaljujući napretku tehnologije, danas na tržištu imamo brojne uređaje koji ipak mogu uvelike olakšati pripremu kvalitetnih namirnica te osigurati hranjive obroke pune energije i hranjivih tvari. U kratkom vremenu i s minimalno pripreme osiguravaju ukusne, zdrave i jednostavne obroke za cijelu obitelj.

Jedan od takvih uređaja je i Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L odnosno friteza na vrući zrak. Najnoviji uređaj dolazi sa do sada najvećim kapacitetom od 6.5 litara. Pa tako u ovom Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L možete ispeći cijelo pile ili pak veću količinu mesa – drugim riječima možete pripremiti ručak za obitelj i goste. Osim spomenute, moramo istaknuti i još neke posebnosti Xiaomi Smart Air Fryera 6.5L:

  • zauzima malo mjesta
  • lako se održava i čisti
  • kada se ne koristi jednostavno ga spremite u ormar ako ne želite da stoji vani
  • nema prskanja masnoće po kuhinji
  • mogućnost zakazivanja kuhanja unutar idućih 24 sata
  • uz upotrebu mobilne aplikacije, podešavanje funkcija sa zaslona telefona
  • jednostavna za ponijeti sa sobom na put.

Nutritivne prednosti friteza na vrući zrak

Nekada smo meso i krumpir pekli u fritezi odnosno u dubokom ulju, i iako se u velikom broju kućanstava još uvijek drže tradicionalnih načina pripreme hrane, friteze na vrući zrak su ekonomična, brža, jednostavnija i kvalitetnija rješenja pripreme hrane koje dugoročno nemaju možebitne negativne posljedice na ljudsko zdravlje.

Visokomasna prehrana, posebice ona gdje dodatno dodajemo masnoće za pripremu hrane, pokazalo se može dovesti do brojnih kroničnih nezaraznih bolesti poput visokog krvnog tlaka, visokih masnoća u krvi, bolesti srca, dijabetesa i debljine. A one sa sobom povlače i brojne druge posljedice koje značajno ugrožavaju i smanjuju kvalitetnu života.

Najjednostavniji način kako ih pokušati sprječiti odnosno smanjiti rizik je promjenom prehrane gdje izbacivanje dodatnih masnoća prilikom pripreme hrane igra zaista veliku ulogu. A friteza na vrući zrak upravo služi tome.

Nutritivna kvaliteta hrane pripremljene u fritezi na vrući zrak:

  • nema dodatnih masnoća
  • Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L istiskuje masnoću iz hrane (gdje je prisutna) te je ostavlja na dnu posude
  • maksimalno zadržane hranjive tvari
  • osigurava hrskavost izvana i sočnost iznutra

Što sve možemo pripremiti u Xiaomi Smart Air Fryeru 6.5L?

Osim onoga što na prvu pada na pamet za pripremu hrane u Xiaomi Smart Air Fryeru 6.5L poput prireme mesa, krumpira i povrća, on je također odličan izbor za pripremu voća, orašastih plodova i sjemenki  pa tako u njemu možemo:

  • ispeći kestene
  • tostirati sjemenke bundeve ili suncokreta
  • tostirati orašaste plodove
  • ispeći voće poput jabuka ili banana.

Slastice i Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L

Iako na pravu zvuči neobično, Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L je također odličan za pripremu raznih slastica. Jedna od takvih slastica koje se mogu pripremiti u Xiaomi Smart Air Fryeru 6.5L su tortilje snack s jabukama gdje se jabuke slažu na tortilje koje se potom umaču u maslac, cimet i šećer i peku u fritezi na vrući zrak. Na taj način iako i dalje imamo maslac i šećer kao namirnice bez kojih nema kvalitetnih tradicionalnih slastica, ne upotrebljavamo još i dodatne masnoće za pečenje, a Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L višak masnoća istiskuje i ostavlja na dnu posude tako da je finalan proizvod hrskav i ukusan. Na taj način zaista sve namirnice i okusi u jelu dolaze do izražaja.

Desert gotov za deset minuta

Zamislite situaciju u kojoj ste pripremili slasticu i potrebno ju je samo ispeći, ali vi morate izići iz kuće na kojih sat vremena prije negoli vam gosti pokucaju na vrata. Sada zamislite istu situaciju s malom iznimkom - lišeni ste stresa, jer procesom pečenja upravljate putem mobitela. Zvuči sjajno, zar ne? Naime, o čemu se radi? - Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L ima učinkovito pametno upravljanje kroz aplikaciju Mi Home! U aplikaciji možete postaviti odbrojavanje i mjerenje vremena i do 24 sata unaprijed, a imate i pristup raznim receptima te čak 12 unaprijed postavljenih načina rada. Za našu slasticu Tortilja snack s jabukama odabrali smo opciju pečenja na 200 Celzijevih stupnjeva i vrijeme pečenja od deset minuta. Kuhinju su ispunili mirisi jabuke i cimeta, pa možemo reći da je za nas zima već službeno počela 😊.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.