Moj profil

Kućica od medenjaka

Dakle, ovo je moja prva kućica od medenjaka. Sad znam puno više nego jučer... ?

A najbolje od svega znam da ovo nije ni blizu lak posao kao što izgleda i da je to sve moglo puno bolje (zapravo me najviše smeta što mi je glazura sacurila s krova na unutrašnjost prozora, no nema više mrdanja kad se jednom sve sastavi ?)... Praksa i iskustvo! ?

Za nacrt sam srećom imala brata koji je građevinac po struci pa se sinoć na pek papiru poigrao kao nekad na pausu. ? Sve je to bilo savršeno izmjereno i u milimetar nacrtano, sama tako ne vjerujem da bih ikada uspjela. Ovo je šablona po kojoj je rađeno: https://www.pinterest.com/pin/115123334195295913/ - moja nema dimnjak jer je moj građevinac napravio greškicu pa nacrtao oba dijela za dimnjak sa istim kutom umjesto sa suprotnim pa ga nisam mogla spojiti. ?Nema ni vrata, odustala sam od njih tijekom radnog procesa. ?

Tijesto je od mojih medenjaka iz davnina, predivno za rad, ne raste pa nema straha da će se izgubiti oblik; a spajana je i ukrašavana bijelom glazurom.

Otputovala je večeras kao poklon za malenu pametnicu Piu koja je prošle godine u ovo doba dobila sestricu Lotu pa sam je ja tom prilikom iznenadila popsima i izazvala kod nje opće oduševljenje. ? Ove godine, prije 10ak dana mala Gita je iznenadila i Piu (Lota se još ništa ne pita ?) i mamu i tatu... ? Pa da se ne izgubi tradicija iznenađenja eto kućice... ?

Dok sam ovo tipkala dobila sam poziv i oduševljeno: "Julijaaaaaaaa, hvalaaa tiii!" ?

Našlo se tamo još djece, nakon slikanja već su je počeli rastavljati i uživati u njoj... I eto, za mene nema veće sreće (kako se ono kaže: ma 'ko to može platit'!)!

❤️❤️❤️

Upute ?

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.