Moj profil

Franzika Ferrero by Violet-Carica + moja točka na "i"

Prije par dana me jedan jaaaako dragi dečko na tako simpatičan i neodoljiv način pitao mogu li mu napraviti jednu tortu, tortu koju bi poklonio svojoj curi, i kojom bi njih dvoje za Božić počastili njezinu mamu (njegovu "punicu" :). nisam uopće dvojila (da ga vidite, ni vi ne bi dvojile :), ni sekunde, a već sljedeće sam znala koja bi to bila torta koja bi impresionirala dvije njemu važne dame.

Odlučila sam ovako...s obzirom da je daleko daleko daaaleko najbolji čokoladni biskvit koji sam ikad probala onaj iz Franzike Sacher (-Violet-Love-), to mi je bio temelj.

A krema?!?! A postoji li osoba koja bi odbila ferrero kremu?!?! Nutella, mascarpone, prženi lješnjaci= Carica69 ?

Naravno, ja sam ju još malo, po svome "začinila"- točka na "i" (osim dekoracije)-> svaki od 3 biskvita, nakon sta sam polila sa "čoko pijačom" iz Bojaninog recepta, premazala sam slojem dulce de lechea (karamel od kondenziranog mlijeka) i posula prženim lješnjacima da se slijepe za njega. Na to sam stavila ferrero kremu kojoj sam dodala 1 dl cijeđene naranče i koru jedne cijele, te stavila dva kremfiksa. To sam ponovila sa svakom korom i na kraju, cijelu tortu premazala s kremom.

Dekoraciju sam radila od 200 g bijele i 70 g mliječne čokolade ?

Mislim da ljepšu i finiju tortu nikada nisam napravila. Radila sam je s posebnom pažnjom i najkvalitetnijim sastojcima- cijeeeli jedan ipo dan, u frizideru je mirovala samo 2-3 sata, sinoć u 6.30 sam ju odnijela tom dečku.

Užasno mi je žao šta je već bila noć i šta ju nisam mogla slikati u punom sjaju, onakvu kakva zaista je. Ovo sam povuci-potegni, sikala na brzinu u dnevnom boravku, uz jaaako slabu sobnu rasvjetu. Mrzim to, to nikada ne radim, ali zeljela sam vam pokazati kako je bila lijepa.

Kad ju je taj dečko vidio, nasmijao se i reko da nema šanse da dočeka Božić, pogotovo kad sam mu ispričala što se krije iza bijele ogradice ?

Ja se iskreno nadam da će njegova curica i njena mama biti zadovoljne.

Eeee, cure, da mi je takav dečko- dobar, zgodan, pametan, sportaš... k tome, pokloni mi takvu tortu...

Nadam se da se i vama sviđa moj uradak.

Franciška, Carice, hvala Vam na receptima! Od vaše dvije torte sam napravila jedno veeeliko čudo!

(naravno da sam ostavila sebi- i malo biskvita i malo kreme ? i guštala do*neba!)

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.