Moj profil

Cokoladna torta sa bademima

120 minuta
13

Predivna cokoladna torta sa seckanim bademima

Predivna cokoladna torta sa seckanim bademima

Sastojci

Za 1 koru
1,5 kasike kakao
4 kasike brasno
1 kasicica griz
1/3 prasak za pecivo
Fil
350gr cokolada za kuvanje
200gr badem
0.6l mleko
5 kasika brasno
5 kasika secer u prahu
Glazura
100gr margarin
150gr cokolada
3 kasike mleko
3 kasike secer u prahu
Ukrasne plocice
200gr cokolada
100gr margarin

Priprema

1.

Kore: Umutiti 4 belanca sa 4 kasike secera. Postepeno dodavati zumanca i na kraju dodati kakao, brasno, griz i prasak za pecivo. 3 puta ponoviti postupak za 3 kore i peci ih odvojeno na 170 stepeni, oko 15 minuta.

2.

Fil: Brasno rastvoriti u 200ml hladnog mleka, a ostalih 400ml staviti da provri. Kad provri dodati razmuceno brasno, mesati 5 minuta, dodati seckanu cokoladu (seckanu da bi se lakse otopila) i seckane bademe. Kad se fil ohladi dodati penasto umucen margarin i secer u prahu i dobro umutiti. Mozete pre mazanja fila na kore da ih poprskate cokoladnim mlekom, ali nije obavezno.

3.

Glazura: U serpicu staviti mleko, secer u prahu i margarin i zagrevati. Kad se otopi margarin dodati cokoladu i mesati dok se ne otopi i cokolada. Ostaviti da se prohladi 10ak min i preliti tortu glazurom.

4.

Ukrasne plocice: Otopiti margarin i dodati cokoladu. Zagrevati oko 2min dok se cokolada ne otopi. Na posluzavnik staviti papir za pecenje i na papir naliti otopljenu cokoladu, onolike debljine kolike zelite plocice da budu. Staviti u frizider na 10min. Kad se stegne, izvaditi iz frizidera i seci na plocice, obavezno zagrejanim nozem, ako ga ne zagrejete cokolada ce pucati i ne mogu se seci pravilni oblici.

5.

Presek

Posluživanje

Ukrasiti tortu cokoladnim ili sarenim mrvicama.

  • Torti(1)
  • Cokoladna-torta-san(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)