Moj profil

Punjene paprike

180 minuta
10

Mislim da sam samo jednom, pre ovih, pravila punjene paprike i ne sećam se da su loše ispale. Danas sam bila inspirisana neodlaskom na posao, pa sam ih napravila "prste da poližeš". Evo kako izgledaju i koji je postupak...

Mislim da sam samo jednom, pre ovih, pravila punjene paprike i ne sećam se da su loše ispale. Danas sam bila inspirisana neodlaskom na posao, pa sam ih napravila "prste da poližeš". Evo kako izgledaju i koji je postupak...

Sastojci

za
10 Paprika-babura
300g svinskog mlevenog mesa
300g junećeg mlevenog mesa
2 Paradajza srednje veličine
1 Crvenog (ljubičastog) luka - veća
1 Crnog luka - manja
3 čena belog luka
2 Šargarepe
1 Peršun i list peršuna
1/4 Celera
2 Krompira manja
Šoljica Pirinča
1/2 šoljice Sojinih mrvica, natopljenih u vodi
šolja paradajza za kuvanje (domaćeg)
po želji i ukusu Horgoški začin (začin C, Vegeta), biber, origano, lovor

Priprema

1.

Izdubiti i očistiti paprike, poređati ih u šerpu u kojoj će se kuvati, pa iseći "poklopce" od paradajza i ostaviti sa strane da sve čeka na svoj red:) Ostatak paradajza sitno iseckati i spremiti za dinstanje sa ostalim povrćem.

2.

Na malo maslinovog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, pa redom dodavati sledeće sastojke: pirinač, rendanu šargarepu, zelen, celer, krompir, seckane ostatke paradajza, sojine mrvice, seckani beli luk. Sve začiniti po želji i ukusu. Ja sam stavila Horgoški začin (isto što i Začin C ili Vegeta), origano, peršun i biber.

3.

Kratko prodinstati, malo prohladiti pa puniti paprike smesom i svaku zatvoriti "poklopcem" od paradajza. Između paprika staviti par listova lovora.

4.

Ovako napunjene i poređane paprike naliti smešom paradajza za kuvanje, vode i začina (so, biber, origano), posuti sa malo Horgoškog začina (Začin C, Vegeta) i sa seckanim listom celera i peršunom.

5.

Na jačoj vatri ostaviti da paprike prokuvaju pa poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko sat ipo vremena. Povremeno probati tekućinu oko paprika pa ako je potrebno začiniti po ukusu. Kada su paprike kuvane, zapeći ih 15-20 min. u rerni na 180C.

Posluživanje

Služiti tople sa kašikom pavlake i hlebom, ništa vam drugo nije potrebno :)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.