Moj profil

Cokoladne Tortice

111

Mmmmmmm....sa punoooooooo Cokolade!

Mmmmmmm....sa punoooooooo Cokolade!

Sastojci

Za tjesto:
350 g brasna
1 mala zlica cimta (6 g)
200 g butera
2 velike zlice vode
Cokoladni Ganache:
430 g cokolade (200 tamne 230 g mljecne)
50 g butera

Priprema

1.

Sve sastojke za tjesto sjediniti i izraditi u finu glatku smjesu.Oblikovati tjesto u kuglu,zaviti u foliju i ostaviti 30 minuta na hladnom.

2.

Pripremiti kalup za manje maffine,premazati ga sa malo ulja,posuti sa brasnom (ako nemate taj kalup moze se peci u vecem tart kalupu 26 cm).

Tjesto iz vise puta najbolje je,ja tako stalno radim razviti 1/2cm i vaditi casom manje krugove 6 cm i obloziti tim kalupice.U zagrijanoj pecnici peci na 180°C 15 minuta.

Pustiti ih u kalupima da se dobro ohlade pa ih tek izvaditi.

3.

Ganache:

Cokoladu sjeci na sto sitnije,staviti je u dublju posudu.

Vrhnje zagrijati pa kad pocne da vri maci sa stednjaka i dodati ga cokoladi,kao i buter i cjelo vrjeme mjesati da se sva cokolada i buter istope,dobije fina kremasta smjesa.

Odmah pripremljeni Ganache staviti u kesu za zamrzivas,napraviti mali otvor i puniti pripremljene korpice,ukrasiti po zelji sa ljesnicima,orasima,bademima i ostaviti da se krema stegne.

  • KOSARICE(3)
  • Kolači(2)
  • Tortice(1)
  • Mali-kalupici(1)
  • Kalapcinja-tortici(1)
  • Biscuits(1)
  • Sitni-slatki(1)

7

Draga ovo je super,za vikend sam sve pripremila da ih pravim i kremu sam vec bila zavrsila i spremala se da nastavim kad sam dobila poziv da stizu gosti...uzela sam silikonske modle za praline i uradila sta sam mogla za tako malo vremena...gosti su bili vise nego odusevljeni sa pralinama🙂👋

Zmhalima hvala ti puno 🙂

Izaslo mi je tacno 36 komada,bas ih imalo puno 😉

Prelijepo izgledaju a po sastojcima sam sigurna da su vise nego ukusni,jedino me interesuje koliko ih ispane od ove smjese👏

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)