Moj profil

Čušpajz od mahuna

50 minuta
50

najdraže ljetno jelo iz djetinjstva, prvo bi nabrali mahune na vrtu pa bi ih očistili i onda bi baka skuhala velikiii lonec čušpajza

najdraže ljetno jelo iz djetinjstva, prvo bi nabrali mahune na vrtu pa bi ih očistili i onda bi baka skuhala velikiii lonec čušpajza

Sastojci

za
400-500 g mahuna, smrznutih ili svježih
400-500 g krumpira
2-3 mrkve srednje veličine
par paradajzeka, kod mene smrznutih
1 mala paprika
šaka narezanog peršinovog lista
3 žličice Vegete
za zapršku ulja, brašna 2-3 žlice, crvene slatke mljevene paprike

Priprema

1.

Mahune očistite, operite i narežite na manje komade. Na ulju zažutite brašno, dodajte mljevenu papriku i zalijte s 1,5 l vode. Krumpire i mrkvu ogulite pa krumpir narežite na kockice, a mrkvu na kose komade (elipse) ili kako već. Kada zakipi ubacite smrznute mahune i paradejzeke, a ako imate svježe stavite ih odmah u čušpajz kad i drugo povrće te protisnuti češnjak (i svježi paradajz narezan na kocke). Kuhajte poklopljeno 10-ak minuta pa ubacite 2-3 para domaćih kobasica ili koliko već trebate. Poklopite i dalje kuhajte još 20 minuta, a 5 minuta prije kraja kuhanja dodajte Vegetu, soli i bibera. Nakon kuhanja neka čušpajz odstoji pa vilicom probušite kobasice, koje su još u varivu, na par mjesta da višak tekućine izađe.

2.

Zapršku možete napraviti i na kraju kako je uobičajeno ali meni više paše napraviti je na početku u istom loncu, jedna tava manje za prati.

Posluživanje

Pospite nasjeckanim svježim peršinom ili ako imate smrznutog ubacite ga za vrijeme kuhanja. Ja sam stavila pola žutih, a pola zelenih mahuna.

Na kraju probajte mahune pa ako su vam tvrde kuhajte ih još dok vam ne omekane dovoljno.

  • Mahune(2)
  • Super-kuharica(1)
  • Varivo(1)
  • Isprobati-rucak(1)
  • Zeleni-fazolet(1)
  • Sanja(1)
  • Isprobano-luli(1)

22

Yess 😁

Zakon su mahune 😛

Hvala Jeko na isprobavanju, dobrim dojmovima i fotkama! ❤️

Ovako je ispalo drugima