Moj profil

Arapska marinada

10

Možda malo neobična, ali jako dobra za mariniranje janjetine i govedine

Možda malo neobična, ali jako dobra za mariniranje janjetine i govedine

Sastojci

2 dl ulja
cimetova korica
˝raz-el-hanout˝- ljuti umak
2 omotića šafrana
10 listića svježeg korijandra

Priprema

1.

Na niskoj temperaturi 5 min zagrijavaj 2 dl ulja sa žličicom kima i komadićem cimetove korice (koju ste zdrobili). U ohlađeno umiješaj žličicu ljutog umaka ˝raz-el-hanaut˝, 2 omotića šafrana u obliku rezančića, 10 listića svježeg korijandra i nasjeckan srednje ljuti feferočić.

Posluživanje

Uptreba: za janjetinu i govedinu

  • Marinada(1)

4

Ras el hanout mješavina začina: slatkasta aroma - cimet i karanfilić; ljuti- papar i gvinejski papar; gorki- kubeba papar. Ali može sadržavati i kardamom, ljutu papriku, muškatni oraščić... Ima ih više, pa kome što odgovara

ras el hanout ima razlicitih vrsta, ovisi od zemlje do zemlje, od regiona do regiona, od kuce do kuce (provjerite na internetu). Ima i ljutih vrsta. Ima mjesavina koje se koriste iskljucivo za vegetarijanska jela (ja najradje koristim te..). 

Nema potrebe za sorry, taj recept sam dobila prije 5 godina od jedne prijateljice. Iskreno nisam ni sama sigurna zašto se zagrijava, ali ja je radim na taj način stalno za pripremanje janjetine i govedine. Uvijek ostavim meso preko noći u toj smjesi, meni taj način odgovara. Svi imamo različite ukuse, ali poslušat ću tvoje komentare i pokušati ću i na tvoj način.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)