Moj profil

Gibanica moje mame

36

Dovoljno je reci da me podseca na nju, osobu zbog koji moj zivot vredi i bez koje on ne bi imao smisla... Mama volim te najvise na svetu! 

Dovoljno je reci da me podseca na nju, osobu zbog koji moj zivot vredi i bez koje on ne bi imao smisla... Mama volim te najvise na svetu! 

Sastojci

500gr kora za pitu
300-400gr sira
prasak za pecivo
180gr kisele pavlake
kisele vode po potrebi

Priprema

1.

Izgnjeciti sir i dodati tri jajeta, kesicu praska za pecivo i kisele vode po potrebi da bude gustine da moze da se razmaze oko 1,5 dcl.

2.

Kore razdvojiti i jednu premazati sa kasikom ili dve fila i razmazati. Odozgo staviti drugu koru i ponovo premazivati dok se ne potrose kore i fil. Poslednju koru takodje premazati filom.

3.

Premazane kore uviti u rolat i iseci ga na 16 parcica. 

4.

Ulupati pavlaku sa dva jajeta i na svako parce od rolata stavljati po kasiku fila. Svaki rolatic malo razmazati rukom i dobro utrljati fil. Redjati u tepsiju oblozenu pek papirom i sacekati oko 10 min. da upiju fil. 

5.

Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.

Posluživanje

Sluziti uz jogurt. Prijatno! 

  • Pite(2)
  • TOPLA PREDJELA(1)
  • Gibanica(1)
  • Pite-i-gibanice(1)
  • Sir-domaci(1)

12

Jao, hvala Vam puno! Zaista u odrastanju najznacajniju ulogu imaju roditelji koji na pravi nacin treba da usmere svoju decu! Hvala jos jednom od sveg srca! 🤗

Tvoja mama je sretna žena kad ima ćerku kao ti. I ja imam jedno takvo plavo zlato! Budite mi žive i zdrave, sretne i zadovoljne, vole vas vaše majke! Gibanica je odlična, pozdrav za obe!!! 

Hvala puno! Nadam se da je bar malim delom kao sto sam ja na nju! 😍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)