Moj profil

Lagana Torta

267

Nakon puno pročitanih recepata, nekoliko kombinacija, konačni proizvod je ova lagana torta bez margarina, jako ukusna i jednostavna za izradu.

Nakon puno pročitanih recepata, nekoliko kombinacija, konačni proizvod je ova lagana torta bez margarina, jako ukusna i jednostavna za izradu.

Sastojci

BISKVIT: 5 jaja
5 žlica šećera
3 žlice krušnih mrvica
1 prašak za pecivo
malo sjeckane čokolade
KREMA 1: 2 dcl vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
100 g sjeckanih oraha
KREMA 2: 3 vrećice pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
2 žlice brašna (oštrog)
2 žlice gustina
JOŠ POTREBNO: 100 g mliječne čokolade
10 kom petit keksa (mljevenih)
2 dcl vrhnja za šlag
1 kremfix

Priprema

1.

BISKVIT: 

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, brašno, mrvice, prašak za pecivo i čokoladu dobro izmiksati, te dodati pola snijega od bjelanjaka, lagano izmiksati i na kraju ručno umiješati ostatak snijega u jednoličnu masu.

Kalup premazati margarinom, pobrašniti i izliti smjesu.Peći u zagrijanoj pećnici  na 180 stupnjeva oko 30 min.

2.

KREMA 1:

Čokoladu i vrhnje za šlag grijati na pari dok se čokolada ne otopi te dodati sjeckane orahe.

Sve dobro promiješati.

3.

KREMA 2 :

1 l mlijeka i šećer staviti kuhati. U međuvremenu u 0,5 l mlijeka dodati jaja, brašno, gustin i prašak za puding i sve dobro izmiješati.  Kada mlijeko počne kuhati polagano dodavati mješavinu sa pudigom uz neprestano miješanje. Skuhati gustu kremu.

Vruču kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio još dok je krema vruča dodati petit kekse.  U drugi dio dodati mliječnu čokoladu. Treći dio je bez dodataka.

Vrhnje istuči sa kremfiksom u čvrsti šlag. Pola šlaga staviti u hladan treći dio kreme(izmiksane) i lagano sjediniti mikserom . Drugu polovicu dobivenog šlaga staviti u ohlađen drugi dio kreme (onaj čokoladni, izmiksani) i lagano sjediniti mikserom.

4.

SLAGANJE TORTE:

Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa.  Biskvit staviti na tacnu, tanjur za torte i ponovno staviti obruč oko njega.

Biskvit preliti vručom KREMOM1.  Kada se krema1( orasi i čokolada)  ohladi  staviti dio kreme 2 sa keksima(toplu),a kada se sve zjedno ohladi stavimo dio kreme sa šlagom i na vrh stavimo čokoladni dio kreme 2.

Ostaviti u frižider nekoliko sati, zatim maknuti obruč i tortu sa strane premazati čololadnom kremom ( a možete ostaviti malo i neke druge).

Tortu ukrasiti naribanom čokoladom i sjeckanim orasima.

Važno: Kremu sa orasima stavljati vruču na biskvit,pričekati da se ohladi. Kremu2 sa keksima stavljati toplu po kremi1, lakše se razmaže.  

Krema2 sa čokoladom i krema2 bez ičeg trebaju biti hladne prije miješanja sa  istučenim šlagom, te svaku dobro izmiksati pa dodavati šlag.

Posluživanje

U svako doba dana dobrodođe komad ove lagane torte, uživajte!!

  • Torte(5)
  • Desert(1)
  • Torti(1)
  • Isprobati(1)
  • Deserti torte(1)
  • Bez-pecenja(1)
  • Torte-kolaci(1)
  • Kremasti-deserti(1)
  • Orasi-i-cokolada(1)

36

Hvala na isprobavanju Iskaaa! ❤️

Možda se kora trebala kraće peći....

Torta je prelijepa i pravo ukusna...  samo bih jos istakla da je kod mene kora ispala velika i malo suha.. tako da bi bilo dobro da sam je natopila čokoladnim mlijekom prije filovanja... a sve ostalo super i lagano 🙂

Fantastična torta Gogo 🙂