Moj profil

Koktel slanih peciva sa filom

180 minuta
55

Ova su peciva spremana od istog testa ali sa razlicitim filovima .Svaki fil daje pecivu svoj miris i ukus tako da su sva lepa i ukusna na svoj nacin.Slicice nisu sjajne  jer sama izrada peciva sa filom je sporija pa sam se bojala da mi ne narastu previse.Ma bice reprize sigurno  pa cemo slike ponoviti.

Ova su peciva spremana od istog testa ali sa razlicitim filovima .Svaki fil daje pecivu svoj miris i ukus tako da su sva lepa i ukusna na svoj nacin.Slicice nisu sjajne  jer sama izrada peciva sa filom je sporija pa sam se bojala da mi ne narastu previse.Ma bice reprize sigurno  pa cemo slike ponoviti.

Sastojci

sastojci za testo su isti kao Koktel slanih peciva
Fil za trokute:
100gr tvrdi sir
Fil za ruzice:
1 strak praziluk
100gr sitan sir {moze i tvrdi sir} i belance
fil za pletenice:
50gr margarin za premazivanje
100gr salame{po zelji}
50-100gr kackavalja
origano po zelji

Priprema

1.

Kao sto sam rekla testo je od istih sastojaka i kolicine kao prethodna Koktel peciva.Ovde smo u fazi podela testa na tri dela.

2.

Uzmemo jedan deo testa i delimo na dva dela {za laksu izradu moze i na tri} Od svakog dela oklagijom pravimo pravougaonu koru-sto duzu ali ne pretanku.U jednoj posudi viljuskom umutimo margarin sa zumancetom ,ovim filom premazemo kore i pospemo izmrvljenim sirom,uvijemo rolate.Rolat secemo u cik-cak oblike pomocu malog tanjurica sa ostrim ivicama.Trokute redjamo u pleh podmazan margarinom.

3.

Od drugog dela testa pravimo ruzice sa filom od praziluka i sira.Malo proprzimo sitno naseckani praziluk,kad se ohladi dodamo sitan sir i belance.Delimo testo na 30 loptica,od svake loptice oklagijom pravimo krug od 7-8cm ,na sredini stavimo kasikicu fila pa ostrim nozem zasecemo krug na 4 dela.

4.

Svaki deo kruga preklopimo na pola pa uvijemo oko fila,posljedni deo malo rastezemo u krug da bi ruzica bila pritisnutija i krajicak stavimo malo ispod ruzice.I ruzice redjamo u pleh.

5.

Od treceg dela testa formiramo pletenice sa filom od salame i kackavalja.Krupno izrendamo salamu i kackavalja,dodamo origano po zelji .Testo delimo na dva dela ,od svakog dela pravimo pravougaonu koru koju tanko premazemo rastopljenim margarinom i pospemo filom,jednu trecinu kore preklopimo prema gore a gornu trecinu kore preko nje tako da dobijemo jedan splosnjati rolat-traku sa visinom oko 8cm.pritiskamo malo rukama da se fil zalepi a zatim secemo na trake od oko 4-5cm.U sredini svake trakice po duzini pravimo rez {1cm od pocetka i 1cm do kraja traka} dva gorna kraja provucemo kroz prorez i formiramo predivne pletenice.Zao mi je sto nemam slicice ali bice uskoro.Lakse je napraviti nego objasniti. I pletenice redjamo u pleh.

6.

Trokute premazemo umucenim belancetom i pospemo susamom,ruzice i pletenice premazemo umucenim zumancetom .Peciva pokrijemo da rastu jos 20min a zatim poecemo u zagrejanoij rerni na 200c.

7.

Ruzica

8.

trokutici sa sirom

9.

pletenice sa salamom i kackavaljem

Posluživanje

Sta reci osim : DOOOBAR APETIT !

  • Koktel-pecivo(2)
  • Kifli(1)
  • Grickalice(1)
  • Pecivo-slano(1)
  • Vidi(1)
  • Pecivo(1)
  • Peciva(1)

2

Pre, pre dobro..o i korisno...

Sve ti je lepo!!:))

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)