Moj profil

Przene pogacice

30 minuta
60

Divne su, brze za dorucak, veceru po zelji....recept je iz meni omiljenog casopisa. Vredi se podsetiti. Spremane bezbroj puta na radost mojih ukucana!

Divne su, brze za dorucak, veceru po zelji....recept je iz meni omiljenog casopisa. Vredi se podsetiti. Spremane bezbroj puta na radost mojih ukucana!

Sastojci

150 gr kukuruznog brasna
150 gr belog sira
1 dcl mleka
1 prasak za pecivo
so po ukusu tj. ako je sir slaniji onda malo

Priprema

1.

Brasno pomesati, dodati malo soli i prasak za pecivo.

2.

Sir narendati ako je tvrdji ili izmrviti i dodati u brasno. Umesiti sa mlekom.

3.

Od brasna zavisi ako je potrebno dodati po malo mleka i mesiti dok se ne dobije fino meko testo koje se ne lepi za zidove posude. Meni je neki put dovoljno 1 dcl mleka kao sto pise u receptu a neki put dodam jos malo.

4.

Blago pobrasniti radnu povrsinu i razviti testo na pola prsta debljine, vaditi zeljene oblike i prziti na dobro zagrejanom ulju. Ja ih uvek stavim na salvetu da se iscedi ulje ali i ne mora. Nisu masne sve je tacno kako treba da bude. Od ove mere ja sam dobila 20 kom. 

Posluživanje

Sluziti sa jogurtom, kiselim mlekom, pavlakom, uz neko meze...kako god vam odgovara. Prijatno!!!!

  • Ustipci(1)
  • Sir-pogacice(1)
  • Vecera(1)
  • Peciva-przeni(1)

8

Plisko izivini sad sam stigla da ti dam neki odogovor. Sto se tice koji je tip brasna pa...sto bih rekla koje mi se nadje pri ruci u prodavnicama nazovimo turskim ovde u Norveskoj. Inace najbolji su mi bili kad sam donosila domace kukuruzno sa pijace od seljaka, ako je verovati pijaci u domovini. Znaci ne palenta to je prekrupno, srednje mleveno ili sitno melveno industijsko. Izvini i ujedno za Bik puno pozdrava. Plisko probaj od ovog sto sam navela super su, meni je odusevljenje sto su brzi i ukusni, a i mojim degustatorima, ja ih ne jedem jer ima sira i mleka! Svako dobro i zdravlje vam svima zelim!

Pravila sam odlično je.

Koje kukuruzno brasno? Ja sam pravila sa belim(projinim) kukuruznim i ne izgledaju kao na slici, vasi mi deluju glatko... Ukusom su fini samo mi je falilo jos malo soli.

Ovako je ispalo drugima