Moj profil

Crispy pileća prsa sa tortilja čipsom!

60 minuta
5

Ako ste ljubitelj meksičke kuhinje, onda je ovo nešto za vas. Crispy piletina sa pikantnim prelivom ulepšaće ručak ili večeru.

Ako ste ljubitelj meksičke kuhinje, onda je ovo nešto za vas. Crispy piletina sa pikantnim prelivom ulepšaće ručak ili večeru.

Sastojci

za
Za marinadu i piletinu
3 dl jogurta
1 1/2 kašikica bosiljka
2 čena belog luka
2 kašikice aleve paprike(ako volite ljuto čilija u prahu)
1 kašikica vegete
1/2 kašikice bibera
Za paniranje
50 g tortilja čipsa
1 kriška hleba
60 g cheddar sira
1 kašikica taco začina
1 kašikica bosiljka
Dresing
2 dl jogurta ili pavlake
2 kašikice taco začina
sok od pola limuna ili limete
2 klipa kukuruza
malo maslaca za premazivanje

Priprema

1.

Stavite pileća prsa u deblju vrećicu i istucite ih lagano, ne previše, tek toliko da budu podjednake debljine. Pripremite marinadu, tako što ćete sitno iseckati beli luk, dodati jogurt, bosiljak, vegetu, biber, alevu papriku ili čili po ukusu i to sve dodajte u meso. Poželjno je da meso odstoji u marinadi preko noći, ali može i dva -tri sata, da meso upije sastojke.

Za paniranje ćete izmrviti taco čips, ali ne skroz, neka se vide komadići, hleb usitnite u multipraktiku, sir narendajte, dodajte, taco začin i bosiljak.

Meso izvadite iz marinade i uvaljajte ga u panir smesu, neka bude bogato uvaljana i stavljajte je u veću tepsiju obloženu papirom. Kukuruze (moji su bili iz konzerve) isecite na parčiće 3-4 cm debljine i njih poslažite zajedno sa piletinom i premažite ih otopljenim maslacem. Rernu ugrejte na 200* i pecite oko 40 min ili dok ne dobije finu rumenu boju. Dresing napravite tako što ćete pomešati jogurt, sok od limete i taco začin, time prelivajte gotovu piletinu i servirajte uz kukuruz.
Prijatno. :)

2

Hvala... 🙂

Sviđa mi se !😉